Üdvözöljük a

Shirazi delegáció kamarai látogatása | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Shirazi delegáció kamarai látogatása

Szerző: Weller Diána | 2017. április 27.

Négyfős iráni delegáció érkezett Pécs testvérvárosából Shirazból hogy tovább mélyítsék a két város közötti gazdasági és kulturális kapcsolatokat.

Kedden a Kamarát is meglátogatták és komoly érdeklődést mutattak a megye gazdasága, a vállalkozások helyzete és a kamarai rendszer iránt is. Átlátható, tiszta üzleti kapcsolatokat kiépítése a céljuk, elsősorban az építőipar, közlekedési és szállítási infrastruktúra, hulladékgazdálkodás, város- és infrastruktúra-fejlesztés, gépipar, térfigyelő rendszerek területén.

Irán a közel-keleti és észak-afrikai régió második legnagyobb gazdasága, mintegy 80 milliós piaccal. 2016 májusában írták alá Pécs és a kétmilliós lakosú Shiraz közötti testvérvárosi megállapodást, melyben alapértékként fogalmazták meg a kölcsönös tiszteletet és a közös érdekeket, egyenlőséget és kétoldalúságot.

 

A 2015 óta fokozatosan eltörlésre kerülnek az ország ellen évtizedek óta érvényben lévő gazdasági szankciók, amelynek eredményeként lehetőség nyílik a magyar vállalkozások számára az iráni piacra lépésre.

Sikeres ügyletek lebonyolításához azonban elengedhetetlen a folyamatos jelenlét kialakítása és fenntartása, az üzleti kultúra beható ismerete, illetve az országkockázati besorolása alapján megfelelő biztosítás kötése.

 

Irán iránt érdeklődő vállalkozásoknak érdemes elolvasni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által az iráni üzletkötésről és vállalatalapításról összeállított országismertető anyagot, mely a honlapjukról letölthető.