Üdvözöljük a

Sikeres szakmai programok a Pécs Expón | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Sikeres szakmai programok a Pécs Expón

Szerző: Schmidt Enikő | 2014. június 13.

Idén 30 alkalommal került megrendezésre a megye vállalkozói kínálatát bemutató, immár nemzetközi kiállítás és vásár. A négy napos rendezvény 250 kiállítójából 50-en, a Kamara pavilonban kaptak egységes arculatú standokat, melyet sikeres pályázatuknak köszönhettek. 

Kiállítóink többnyire a szolgáltató szektorból, megújuló energia-, élelmiszer- és gépipar, valamint IT, turizmus, kézműves- és kreatív ipar területéről mutatkoztak be. Általános tapasztalatként elmondták, hogy a személyes találkozás az ügyfelekkel, mindig ad új ötleteket a továbblépéshez, termékük-, szolgáltatásuk alakításához, továbbfejlesztéséhez.

 

A mikro- és kisvállalkozások szervezett megjelenésén kívül nagy hangsúlyt fektettünk a vásár nemzetközi népszerűsítésére is. Ennek keretében magyar-horvát gazdasági napot szerveztünk, melyen a résztvevők a horvát gazdasággal kapcsolatos gyakorlati tanácsokat és információkat hallhattak neves gazdasági szakdiplomatáktól, valamint horvát, ukrán és maláj delegációk fogadása révén ingyenes üzleti konzultációt biztosítottunk az ilyen relációjú piacok iránt érdeklődőknek.

 

A Pécsi Ipari Vásárok történetét ismertette rendkívül érdekes előadásában Markos György a Kamara marketing klub tagjai részére, melynek során megismerhették a vásár - mondhatni viszontagságos - 30 éves történelmét.