Üdvözöljük a

Simonyi Növekedési Program - Újabb kerekasztal beszélgetés export témakörben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Simonyi Növekedési Program - Újabb kerekasztal beszélgetés export témakörben

Szerző: Hendinger Anita | 2014. április 11.

„Újszerű megközelítés” – talán így lehetne jellemezni azt a találkozót, ahol április 10-én a figyelem középpontjában 8 kezdő exportőr állt.

A PTE Közgazdaságtudományi Kar Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központja (Simonyi BEDC) a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) és a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) együttműködésében szervezett, az exportpotenciál fejlesztését célzó módszer újszerű és egyedülálló.

 

A cégek 2013. november 27.-én kezdték meg azt a programot, mely mára második szakaszához érkezett.  A Simonyi Növekedési Program szakértői 8 vállalat számára határozták meg cégre szabottan a problémás, illetve kihívást jelentő területeket és különböző megoldási lehetőségekre tettek javaslatot.

 

A résztvevők nemzetközi skype konferenciabeszélgetés keretében első kézből kaphattak információt a HITA ausztriai, kanadai és amerikai külügyi szakdiplomatáitól, a lengyel kereskedelmi tanácsostól, valamint a HITA és az 52 országban 600 irodával működő Enterprise Europe Network helyi munkatársaitól.

 

A harmadik, „fejlesztési" szakaszban a kiválasztott fejlesztési program gyakorlati megvalósítása zajlik majd, a megoldási javaslatot készítő szereplő(k) bevonásával, melyek között - a teljesség igénye nélkül – szerepelhet kompetenciafejlesztés, partner- és közvetítőkeresés, piacfelmérés vagy finanszírozás-tervezés.


A Simonyi Növekedési Program újabb vállalkozások bevonásával negyedévente kerül megrendezésre a jelenlegihez hasonló formában.