Üdvözöljük a

Szerbia első kézből | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szerbia első kézből

Szerző: Schmidt Enikő | 2014. október 10.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával 12 fős kiutazó delegációt szervezett Szerbiába olyan vállalkozások részére, akik a szerb piacról, vállalkozási- és alvállalkozási vagy beruházási lehetőségekről a helyszínen szerettek volna tájékozódni.

A 3 napos program során a résztvevők gazdasági tájékoztató előadásokon vettek részt a Vajdasági Befektetésösztönzési Ügynökség (VIP) Novi Sad-I képviseletén, ahol elsősorban a határmenti üzleti partneri lehetőségeket ismertették. A terület közelsége komoly logisztikai könnyebbséget jelenthet.

Szerb piaci üzleti lehetőségekről és a szerb gazdasági helyzetről, vállalkozói környezetről kaptak tájékoztatást a Szerb Kereskedelmi és Iparkamara kollégáitól a résztvevők.  Ennek során külön kitértek a mostani orosz embargós helyzetből adódó különleges lehetőségről, miszerint az orosz, kazah és belorusz piac Szerbián keresztül még mindig elérhető az európai vállalkozók számára. Sok vegyesvállalat alakul a napokban is, az orosz piaci jelenlét folytonosságának biztosítására.

A delegáció összetétele és érdeklődési köre alapján kiválasztott helyi vállalkozásokkal is módjukban állt a részvevőknek kétoldalú megbeszéléseket folytatni, a cégeket meglátogatni.

 

A horvát piac iránt is hasonló érdeklődés mutatkozik, így kamaránk október 14-16-ig a fentiekkel azonos tematikájú kiutazó delegációt indít.