Üdvözöljük a

Tervek és lehetőségek a kereskedelem-fejlesztésben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tervek és lehetőségek a kereskedelem-fejlesztésben

Szerző: Schmidt Enikő | 2017. február 9.

A Bagolyvár Fogadóban tartotta idei első ülését kedden a kamara kereskedelemfejlesztési bizottsága. A találkozó első részében az export-fejlesztési albizottság nézte át az idei év legfontosabb nemzetközi üzletember-találkozóit, melyekről folyamatosan tájékoztatják a vállalkozókat a kamara honlapján keresztül és hírlevélben.

Részletesen tárgyalták az októberi pécsi Open4Business nemzetközi üzletember találkozó tervezett programjait. A kiegészült teljes bizottság ülésén Liszácz Mihály a Magyar-Horvát tagozat elnöke beszámolt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Nemzetközi Kollégiumának megalakulásáról és ez évi terveiről.

 

Ezt követően az éttermi ÁFA változással kapcsolatban rendezett hatósági fórum tapasztalatairól esett szó. A bizottság vállalja, hogy a vállalkozásokat, vállalkozókat érintő jogszabály változásokról hasonló fórumokat kezdeményez, illetve a felmerülő tapasztalatokat, problémákat és a lehetséges megoldásokat összegyűjti, a Kamaránkon keresztül eljuttatja az MKIK-hoz.

 

A továbbiakban a Magyarország-Horvátország határon átnyúló együttműködési programtervezet rövid bemutatására került sor, mivel a márciusban megnyíló forrás most kifejezetten a kis- és középvállalkozások együttműködését célozza.

A Kis- és középvállalkozás-fejlesztési Bizottsággal közös témái okán a két testület rövid közös megbeszélést is tartott, hiszen fontos, hogy egymás munkáját ismerjük, így azt kölcsönösen segíteni tudjuk.

 

A Kereskedelem-fejlesztési Bizottság tagjai:

 

Arnold Antal – PBKIK általános alelnök

Behekné Barta Mária – Havivár Kft.

Csomay Árpád – Csofém Bt.

Dr. Hirth Markus – Robatech Kft.

Gyenis Lászlóné – Laterum Kereskdelemi és Vendéglátó Kft.

Hóbor Lászlóné – Blázek és Anni Kft.

Kollár László – Hella ’91 Kft.

Králik Ivánné – egyéni vállalkozó

Lévai Miklós – Gyógyszálló Zrt.

Liszácz Mihály – P’AutóCity Zrt.

Umheiser István – Mecsek Füszért Zrt.

Harkányi Gyógyfürdő Zrt.