Üdvözöljük a

Több ezer uniós pályázati nyertest hirdettek ki az elmúlt hetekben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Több ezer uniós pályázati nyertest hirdettek ki az elmúlt hetekben

Szerző: Sörös Dávid | 2018. április 18.

Több mint 2330 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) 16 pályázati felhívásának keretében összesen 52 milliárd forintnyi támogatást - jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára az MTI-n. 

A jellemzően 50-60%-os támogatási intenzitásból eredően az 52 milliárd forintnyi kiosztott pályázati forrás 122,6 milliárd forint összköltségű fejlesztést generál majd.

A támogatásokból a vállalkozásoknak egyrészt új eszközök beszerzésére, új épület építésére, illetve meglévő épületek átalakítására, továbbá épületgépészeti beruházásokra, információs technológia-fejlesztésekre, új informatikai eszközök és szoftverek beszerzésére, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására nyílik lehetősége.

A mikro-, kis- és középvállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs (k+f+i) tevékenységek támogatására, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztésre is nyertek el támogatásokat, valamint infokommunikációs termékek és szolgáltatások fejlesztésére, nemzetközi szakkiállításokon, egyéb rendezvényeken való részvételre, mobilfejlesztésekre, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésére.

A foglalkoztatást segítő pályázati felhívásokon nyertes vállalkozásoknak pedig a támogatásokból lehetősége van gyakornoki program keretében pályakezdők alkalmazására, illetve a vállalkozóvá válást segítő programok végrehajtására - ismertette az államtitkár.

 

Jó hír, hogy megyénk is jól teljesített ezeken a pályázatokon. Számszerint 156 nyertes pályázatot hirdettek közel 3 milliárd Ft támogatással. 

 

Forrás: MTI, palyazat.gov.hu