Üdvözöljük a

Török-magyar üzletember találkozóval zárult a Fiatal Vállalkozók Hete | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Török-magyar üzletember találkozóval zárult a Fiatal Vállalkozók Hete

Szerző: Hendinger Anita | 2013. november 25.

2013. november 22-én délután török-magyar üzletember találkozót szervezetett az Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat magyar konzorciuma, a Fiatal Vállalkozók Hete záróeseményeként. A találkozó az ICT, turizmus, fémipar, gépipar, logisztika szektorokra koncentrált, 18 török és 19 magyar cég – köztük a baranyai RPT-Innoteq Kft. - képviselője részvételével. Eredmény: 83 üzleti tárgyalás.

A török-magyar kereskedelmi kapcsolatokra összességében a lendületes fejlődés jellemző, az elmúlt tíz évben a két ország közti áruforgalom négyszeresére nőtt. A kétoldalú gazdasági kapcsolatok jelentőségét tükrözte ez a program is, melyen szakmai előadások mellett négyszemközti üzleti találkozók keretében egyeztethettek a cégek jövőbeli üzleti együttműködési lehetőségekről.

 

Az Enterprise Europe Network egyik fő célja a nemzetközi üzleti kapcsolatok elősegítése, így a hálózat tagjai folyamatosan szerveznek ilyen találkozókat: a magyar cégek külföldi szakvásárok, kiállítások melletti b2b programokon vehetnek részt, vagy kifejezetten tárgyalni érkezik egy delegáció, mint ahogyan a török-magyar program esetében is.