Üdvözöljük a

Török üzleti együttműködési lehetőségek | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Török üzleti együttműködési lehetőségek

Szerző: Schmidt Enikő | 2017. november 17.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában tett látogatást Kiss Gábor, Magyarország ankarai nagykövete és Rév András, az MKIK Magyar-Török Tagozatának elnöke. A delegációt Rabb Szabolcs a PBKIK titkára, és Horváth László a Török Köztársaság korábbi tiszteletbeli konzulja, a kamara szigetvári elnöke fogadta.

Számos kapcsolat fűzi Baranya üzleti közösségét Törökországhoz. Pécs testvérvárosa Trabzon, jövőre ünnepli ennek és a két város kamarai együttműködésének 20 éves évfordulóját. Ennek keretében várhatóan őszi időpontban gazdasági delegáció kiutazását szervezi a kamara annak érdekében, hogy a török fél által preferált iparágakban vállalkozói kapcsolatokat építsen ki a szórakoztató elektronika, turizmus és kultúra területén.  

 

További egyeztetések zajlottak Szigetvári szállodafejlesztés és a Nagy Szulejmán régészeti örökség feltárása során adódó turisztikai fejlesztésekről is.

 

2017. november 16-án a Pécsi Tudományegyetem díszdoktorrá avatja Ismet Güral urat, aki Magyarország tiszteletbeli konzulja Kütahyában, illetve elnökségi tagja a Török-Magyar Üzleti Tanácsnak.