Üdvözöljük a

További befektetéseket terveznek a koreai vállalatok Magyarországon | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

További befektetéseket terveznek a koreai vállalatok Magyarországon

Szerző: Obradović Ena | 2013. november 28.

Elégedettek eddigi magyarországi beruházásaikkal, és további befektetéseket is terveznek a koreai vállalatok Magyarországon. Ez derült ki azokon a megbeszéléseken, amelyeket Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter folytatott Szöulban koreai gazdasági partnerekkel.

A nemzetgazdasági miniszter találkozott a Samsung Electronics, a Hankook Tire, valamint a KDB Bank vezetőivel, akik jelezték: elégedettek magyarországi beruházásaikkal, és további beruházásokra is készek. A Samsung és a Hankook magyarországi vállalatainál jelenleg is folyamatban vannak beruházások, a KDB Bank pedig továbbra is regionális központként működteti budapesti fiókját.

 

A nagyvállalatokkal történt találkozók mellett a nemzetgazdasági miniszter előadást tartott a Koreai Kereskedelmi és Iparkamara üzleti fórumán a magyar gazdaság helyzetéről, befektetési lehetőségekről. Varga Mihály beszámolt az elmúlt években megtett gazdasági lépésekről, amelyek jelentősen javították az ország versenyképességét, kedvezőbbé tették a befektetési lehetőségeket, kérdésekre válaszolva pedig tájékoztatást adott az adórendszerben történt változásokról, a kormány vállalkozásokat támogató intézkedéseiről, hitelprogramokról, az energiapolitikai keretekről.

 

Ugyanezek voltak a témái a Koreai Iparszövetség, a Koreai Import Szövetség, valamint a Koreai Befektetői Szövetség vezetőivel és tagvállalataival történt találkozóknak is.

 

A gazdasági megbeszélések mellett sor került politikai találkozókra is, így Varga Mihály egyeztetett a kormányzó Saenuri Párt főtitkárával és képviselőivel, valamint részt vett a koreai parlament Ipari, Kereskedelmi és Erőforrásügyi Bizottságának ülésén.

 

Forrás: kormany.hu