Üdvözöljük a

Turizmus – gazdaságfejlesztés a Duna mentén | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Turizmus – gazdaságfejlesztés a Duna mentén

Szerző: Pókó Nikolett | 2017. október 19.

A Duna Nemzetközi Interreg program keretében, rejtett kulturális örökségekről turisztikai hasznosítási lehetőségekről tárgyaltak magyar és nemzetközi szakemberek Pécsett.

A rejtett kulturális és turisztikai értékeket, aktuális legjobb gyakorlatokat mutatták be a Duna menti országokból érkező szakemberek a „Duna Kulturális Konferencián” Pécsett, október 11 és 13 között. Tematikus kulturális utakon keresztül és modern digitális eszközökkel promotált termékek újdonságként jelennek meg a piacon. Ezekre a kulturális és turisztikai értékekre új vállalkozások alakulhatnak, elősegítve a pécsi és baranyai gazdaság fejlődését is.

A Duna menti országok számos témakörben fognak össze, tematikus programokat kialakítva a folyó mentén. Duna Menti Kereskedelmi Kamarák Szövetsége mintapéldája a határokon átívelő makro- regionális intézményi együttműködéseknek. Célja, hogy a Duna közvetlen környezetében található gazdasági szereplők Duna Stratégiához kapcsolódó projekt ötleteit összegyűjtse és a partnerséget erősítse.

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara várja az ötleteket, vállalkozók jelentkezését, a Duna menti térségi turisztikai vállalkozások, vagy egyéb gazdasági tematikájú együttműködések fejlesztése témakörében.