Üdvözöljük a

Új bejelentési kötelezettség november 15-ig a NAV felé | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új bejelentési kötelezettség november 15-ig a NAV felé

Szerző: Schmidt Enikő | 2014. november 14.

A NAV új bejelentési kötelezettséget írt elő vállalkozásoknak, így ebbe a körbe tartozó falusi szállásadók is érintettek benne. Azok a falusi szállásadók, akik nem használnak pénztárgépet, minden bevételüket számlával kell igazolniuk.

Ugyanezen falusi szállásadóink egy része kézi számlát állít ki, de sokan vannak olyanok, akik csekélyebb összegért számlázó programot vásároltak, és azzal állítanak ki elektronikus számlát. Ezen számlázó programot használó, elektronikus számlát kiállító falusi szállásadókat érinti ez az új bejelentési kötelezettség.
A 23/2014. MGM rendelet értelmében, aki számláit nem kézzel írja, hanem számlázó programmal állítja elő, 2014. november 15-ig köteles ezt bejelenteni az adóhatósághoz a SZAMLAZO nyomtatványon, ami letölthető a www.nav.gov.hu-ról. Az adatlapon a számlázó programmal kapcsolatos információkat kér a hatóság, készítőjének nevét, adószámát, illetve azt, hogy az adózónál mikor lett installálva. Ugyanezen a nyomtatványon kell a számlázó program használaton kívül helyezését is bejelenteni.
Kérjük, a falusi szállásadókat figyeljenek a határidőre!

 

Forrás: www.fatosz.hu