Üdvözöljük a

Új együttműködési lehetőségek Szarajevó Kantonnal | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új együttműködési lehetőségek Szarajevó Kantonnal

Szerző: Schmidt Enikő | 2017. november 22.

Együttműködési megállapodást írt alá a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar-Horvát Tagozat elnöke a boszniai Szarajevó Kanton Gazdasági kamarájával 2017. november 21-én Pécsett. Mindhárom intézmény érdekelt abban, hogy a két térség vállalkozói érdemi együttműködést folytassanak, és a kamarák minél hatékonyabban támogathassák Baranya megye és Szarajevó Kanton gazdasági szereplőit és üzleti kapcsolataik fejlesztését.

Számos lehetséges együttműködési területben egyeztek meg a felek: a duális képzés magyarországi gyakorlati tapasztalatainak megosztása, kiutazó üzleti delegáció szervezése az áprilisi Mostari Nemzetközi Vásárra, a Sarajevo Business Forumra 2018 szeptemberében.

 

A Szarajevo-Belgrád-Pécs vonalon turisztikai csomagok kialakításával, a színes kínálat közös kiajánlásával és erre szervező utazási irodákkal szeretnék a térség vendégéjszakáit növelni, melyre egyre nagyobb igény mutatkozik a tradicionális turisztikai célpontok kiesése miatt. Az Open4Business 2018 októberében Pécsett rendezendő nemzetközi üzletember találkozó és konferenciájára először látogatnak majd boszniai vállalkozók az együttműködés jóvoltából.

 

 A boszniai kamara rövid múltra tekint vissza. Az elmúlt két évben új működési struktúrát és eszközrendszert kapott a szervezetet, így jobban tudnak nyitni a cégek felé, felmérni valós igényeiket. Elsősorban szak- és felnőttképzésben kérték a bosnyák partnerek a baranyai tapasztalatok bemutatását, átadását.