Üdvözöljük a

Új Munka Törvénykönyv - Végkielégítés 2013 | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új Munka Törvénykönyv - Végkielégítés 2013

Szerző: Varga Erika | 2013. május 3.

A végkielégítés 2013-ban is elsősorban annak függvénye, hogy az adott munkáltatónál a munkavállaló mennyi időt töltött el munkaviszonyban. De vannak egy szabályozások is... 

A végkielégítéshez szükséges munkaviszony idejének számításakor azonban nem lehet figyelembe venni a közérdekű munka, a szabadságvesztés, vagy a harminc napot meghaladó bér nélküli szabadság idejét, kivéve, ha azt tíz év alatti gyermek, vagy más közeli hozzátartozó ápolására, gondozására vette a munkavállaló igénybe. Nem jár végkielégítés annak a dolgozónak sem, aki legkésőbb a munkaviszonya megszűnése időpontjában a vonatkozó törvény szerint nyugdíjasnak minősül.


A végkielégítés 2013-as mértéke a következők szerint alakul:

  • legalább három év munkaviszony esetén: egyhavi bér,
  • legalább öt év munkaviszony esetén: kéthavi bér,
  • legalább tíz év munkaviszony esetén: háromhavi bér,
  • legalább tizenöt év munkaviszony esetén: négyhavi bér,
  • legalább húsz év munkaviszony esetén: öt havi bér,
  • legalább huszonöt év munkaviszony esetén: hat havi bér, mely az átlagkeresetnek megfelelő összeget jelenti.


Az új Munka Törvénykönyve értelmében az egyik legszembetűnőbb változás, hogy ha egy munkavállalónak felmondanak, akkor a végkielégítésre való jogosultság szempontjából a munkáltatónál munkaviszonyban töltött idő nem a felmondási idő utolsó napjával számítandó, hanem a felmondás közlésének az időpontjától. Nem jár végkielégítés 2013-ban annak a dolgozónak, akinek munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, vagy – egészségügyi okot kivéve – akinek képességeivel a munkáltató nincs megelégedve. Ebben az esetben ugyanis az indoklás alátámasztása nélkül azonnali hatállyal felmondhatnak neki, ilyenkor pedig végkielégítés nem jár.

Ezzel szemben emelt összegű végkielégítés jár annak a munkavállalónak, akinek munkaviszonya munkaadói rendes felmondással, vagy a munkaadó jogutód nélküli megszűnése miatt szűnik meg a  munkaadó öregségi-, vagy korkedvezményes öregségi nyugdíjra való jogosultságának megszerzését megelőző öt éven belül.

 

Forrás: munkavilaga.hu