Üdvözöljük a

Úton a legjobb üzleti tervekhez | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Úton a legjobb üzleti tervekhez

Szerző: Pókó Nikolett | 2018. június 13.

Az I-DARE projekt képzései júniussal befejeződnek, mentorálásra jelentkezhet augusztus végéig, aki az innovatív üzleti tervét megmérettetné horvát és magyar szakmai zsűri előtt.

Vállalkozók személyes tapasztalatait, projektfórumok keretében marketing és aktuális vállalkozói pénzügyi információkat hallhattak a projekt képzéseiben a résztvevők. Az előadások és tréningnapok után már egyéni és kis csoportos mentorálásra lehet jelentkezni, ahol a tervezett, konkrét vállalkozásra specifikusan adnak adott szakirányban javaslatokat, ötleteket a mentorok. Minden résztvevő igényelheti, hogy a mentorok átbeszéljék velük a leadott üzleti terv részleteit, hogy megvalósítható, valóban életképes vállalkozási tervek szülessenek.

 

A képzésekről pozitívak a visszajelzések mind a horvát mind a magyar fél tekintetében. A 2018. június 7-én rendezett projekt workshopon iskolák képviselői, támogató partnerek hallhatták a megkezdett képzések és az innovatív üzleti terv applikáció első gyakorlati alkalmazásának eredményeit. A találkozón képviseltette magát az Eszéki Egyetem és az eszéki Osvit vállalkozói inkubációs központ is. A képzések eddigi tapasztalata, hogy a fiatalok nagyon érdeklődők, a vállalkozói ötletet és a marketing tervet hamar ki tudják találni, de a több évre előre mutató pénzügyi tervezéssel van a legtöbb nehézségük. Baranyában már előrehaladottabb a projekt megvalósítása, a kész üzleti tervek mentorálása és leadása zajlik, a horvát diákok a képzések felénél járnak még.

 

 

A projektről további információ a www.i-dare.net oldalon található, kérdése esetén forduljon hozzánk bizalommal az i-dare@pbkik.hu emailcímen.

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az I-DARE projekt vezetője, amely horvát és magyar fiatalok pályaorientációjában, munkanélküliek elhelyezkedési esélyének javításában segít.

 

A projekt az EU támogatásával a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg.