Vámfelfüggesztési kérelmek benyújtása

Szerző: Hendinger Anita | 2014. január 31.
Cimkék: Vám

2015. január 1-től érvényes autonóm vámfelfüggesztések és vámkontingensek igénylése, módosítása és meghosszabbítása az alábbi módon és formában történik.

A 2015. január 1-jétől érvénybe lépő új, vagy módosítandó autonóm vámfelfüggesztésekre és vámkontingensekre vonatkozó kérelmeket legkésőbb 2014. február 25-igkell eljuttatni a Vámtarifa Bizottság titkárságára elektronikus formában.

 

A 2014. december 31-én lejáró hatályú vámfelfüggesztések meghosszabbítása iránti kérelmeket 2014. március 31-ig kell megküldeni a Vámtarifa Bizottság titkárságára elektronikus formában.

 

Lehetőség van a jelenleg érvényes vámfelfüggesztésekkel, illetve vámkontingensekkel szembeni kifogások előterjesztésére is. A kifogásokat az arra rendszeresített formanyomtatványon, elektronikus formában, folyamatosan, de legkésőbb 2014. április 30-ig lehet benyújtani a Vámtarifa Bizottság titkárságára.

 

A további információkat és a formanyomtatványokat a mellékelt dokumentumok tartalmazzák.

 

Kérjük, figyelmesen tanulmányozzák a tájékoztatót, amely összefoglalja a kérelmekkel kapcsolatos tartalmi és formai követelményeket!

 

A Külügyminisztérium Kereskedelempolitikai és Világgazdasági Főosztálya keretében működő Vámtarifa Bizottság titkárságának e-mail címe: vtb.hungary@mfa.gov.hu , postacíme: 1027 Budapest, Bem rkp. 47.