Üdvözöljük a

VIII. Wekerle Vállalkozói Kör Szabadkán | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

VIII. Wekerle Vállalkozói Kör Szabadkán

Szerző: Obradović Ena | 2014. június 23.

Szabadka fontos regionális és gazdasági központ – hangzott el a Wekerle Vállalkozói Kör szerdai összejövetelén. Mint mindig, most is a vállalkozókat érintő aktuális kérdéseket vitatták meg a résztvevők.

A Wekerle Vállalkozói Kör megtartotta a nyári szünet előtti utolsó összejövetelét. A 2013 tavasza óta szervezett előadások a vajdasági vállalkozókat érintő fontos kérdésekről szólnak. Az immár 8. alkalommal megtartott rendezvényen ezúttal is szép számban jelentek meg a vállalkozók.

Ezúttal az előadó a Szerbiai Munkáltatók Szövetségének igazgatója, dr. Dragoljub Rajić volt. Előadásában kitért a szerbiai munkaügyi törvény változásaira és a gazdaságpolitikára, valamint arról is beszélt, hogy a Szerbiai Munkáltatók Szövetségének milyen szerepe van, milyen feladatai vannak.

A Wekerle Vállalkozói Kör tevékenységének célja, hogy a vajdasági magyar vállalkozóknak teret és lehetőséget biztosítsanak arra, hogy megismerkedjenek és együtt is működjenek. Lehetőséget ad tapasztalatcserére és az aktuális kérdések megvitatására.

„Fontosnak tartjuk mindenekelőtt, hogy a vajdasági városokban mindinkább együttműködjenek a vállalkozók. Főleg a vegyes környezetekben, mint amilyen Szabadka is. Szabadka fontos regionális és gazdasági központ, és egyre jelentősebbé is válik majd Európa térképén, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy Szabadka Szerbia és Magyarország határán található” – hangsúlyozta Dragoljub Rajić.

Az országba érkező nagyvállalatok főleg Szabadkát és Észak-Bácskát, valamint Észak-Bánátot választják székhelyül. Ennek oka, hogy Szabadkáról indulva viszonylag nagy területen tudnak érvényesülni északra Magyarországon és délre a Vajdaságban is. A nagy és komoly befektetők jelenléte hozzájárul a kis- és középvállalkozók sikeres működéséhez is.

A hozzászólásokat követően Fekete Molnár Márta a bácsfeketehegyi Fekete Szőlészet és Pincészet ötfajta borát mutatta be. Szabó Tokodi Krisztina csellóművész dalösszeállítással gondoskodott a vendégek szórakoztatásáról.