Üdvözöljük a

WiFi4EU: az EU a jövőben ingyenes wifi-hozzáférési pontokat létesít Unió-szerte | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

WiFi4EU: az EU a jövőben ingyenes wifi-hozzáférési pontokat létesít Unió-szerte

Szerző: Weller Diána | 2017. június 19.

A máltai elnökség politikai megállapodásra jutott az Európai Parlamenttel a WiFi4EU-ról, amelynek köszönhetően a jövőben javulni fog az internet-hozzáférés a városházákon, a kórházakban, a parkokban és egyéb közterületeken.

A felhasználóknak egy könnyen felismerhető, többnyelvű WiFi4EU portálon keresztül ingyenes, biztonságos és nagy sebességű internetkapcsolat áll majd rendelkezésére. A kezdeményezés ösztönözni fogja a digitális szolgáltatások igénybevételét és csökkenteni fogja a digitális szakadékot, azokon a helyeken is, ahol korlátozott az internet-hozzáférés.

A program keretében önkormányzatok, könyvtárak, kórházak és más közintézmények egyszerű közigazgatási eljárások révén folyamodhatnak támogatásért helyi, vezeték nélküli hozzáférési pontok kiépítése céljából. A közintézménynek vállalnia kell, hogy legalább három éven keresztül biztosítja az internet-hozzáférést. Az elszámolható költségek akár 100%-a is finanszírozható lesz egyszerű megoldásokkal, például utalványok útján.

A helyi önkormányzat vagy a kapcsolatot biztosító más közintézmény arra is használhatja a portált, hogy egyszerű hozzáférést nyújtson digitális szolgáltatásaihoz. A pályázati kiírás megjelenése az ősszel várható.