Üdvözöljük a

Falusi Vendégfogadók Sütő-Főző fesztiválja | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Falusi Vendégfogadók Sütő-Főző fesztiválja

Szerző: Schmidt Enikő | 2015. október 15.

Közel tíz évvel ezelőtt, 2006. október első szombatján új, országos fesztivállal gyarapodott a falusi turizmus és Baranya rendezvény naptára. Hosszúhetényben, ahol megszervezték az első „Falusi Vendégfogadók Országos Sütő-Főző Fesztiválját”.

Az akkori hazai és határon túli vendégfogadók csapatai azóta már Mecseknádasdon, Orfűn, Hosszúhetényben több ízben, Kökényben, Nagynyárádon, 2014-ben Bükkösdön is összemérhették erejüket. A széles médiaérdeklődés által is kísért rendezvényen a falusi vendégfogadók mellett kézművesek, boros gazdák, biotermelők és a turizmusképző és szervező intézményeinek a képviselői is felvették felhívásunkra a fakanalat! 2015-ben Bikalon, a Reneszánsz Élménybirtokon várták a sütés-főzés mestereit. Az idei szabályok szerint is minden csapat szabadtűzi sütő alkalmatosságán készítheti el gondosan előkészített specialitásait.

A Szerb Kereskedelmi és Iparkamara Faluturizmus osztálya három napos tanulmányútra érkezik Magyarországra az október 23-25 közötti hosszú hétvégén. A közel 50 fős csoport tagjai a helyi falusi turizmus vezetői, önkormányzati turisztikai irodák igazgatói, felsőoktatási intézmények vezetői lesznek. A tanulmányút során különböző tanyás térségekbe, lovas tanyákra látogatnak el a résztvevők, ahol nemcsak a helyszínekkel ismerkedhetnek meg bővebben, hanem az adott térség szakmai szervezetei, vidékfejlesztési szereplői is jelen lesznek.
A tanulmányút elsődleges célja, hogy a szerbiai iparkamara falusi turizmussal foglalkozó osztálya felvegye a kapcsolatot hasonló magyarországi szervezettel, de emellett rálátást szeretnének nyerni arra is, hogy hogyan működik a falusi turizmus a szomszédos országokban.