Üdvözöljük a

Legújabb uniós pályázati lehetőségek - 2014. október | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Legújabb uniós pályázati lehetőségek - 2014. október

Szerző: Schmidt Enikő | 2014. október 13.

Az alábbiakban bemutatjuk az Európai Bizottság által megjelentetett legújabb pályázati lehetőségeket.

„EU Business Avenues” program - BELTÉRI DESIGN

Üzleti delegáció a délkelet-ázsiai piacok feltérképezésére

 

Az Európai Unió egy új program, az „EU Business Avenues” keretében támogatja az uniós kis- és középvállalkozások délkelet-ázsiai terjeszkedését (Szingapúr, Vietnám és Malajzia). A program két szektorra fókuszál: tiszta technológiák (megújuló energia, energiahatékonyság) és beltéri design (beltéri világítás, kisbútorok, tapéta, szőnyeg, függöny, dekorációs elemek, fürdőszobai kiegészítők).

 

A beltéri design területén 2015. március 11. és 17. között indul egy hetes misszió Szingapúrba és Vietnámba. A résztvevő cégek részletes ismeretekre tehetnek szert a szektort érintő ázsiai piacokról, lehetőséget kapnak a hálózatépítésre, valamint részvételre egy kétnapos üzleti kiállításon az International Furniture Fair Singapore (IFFS) keretében. Az uniós cégek eldönthetik, hogy a misszió ideje alatt részt kívánnak-e venni egy három napos üzleti látogatásban Malajziába (2015. március 15-17.).

 

Jelentkezési határidő: 2014. október 31.

 

Cégekre vonatkozó részvételi feltételek:

  • 5 éves cégfennállás, valamint a pénzügyi mutatók ismertetése az elmúlt három évre visszamenően
  • Teljességében vagy többségében EU tulajdon
  • EU székhely
  • Aktív és operatív a beltéri design területén, legyen szó gyártásról, alvállalkozásról, kutatás-fejlesztésről vagy design cégről
  • Nemzetközi profil, részvétel nemzetközi együttműködésekben
  • Már kidolgozott üzleti stratégia a délkelet-ázsiai piac meghódítására
  • Reális árbevétel és alkalmazotti létszám a piacra való belépéshez

Érdeklődni az MKIK Brüsszeli EU Képviseletén lehet a következő elérhetőségen: hcci.bxl@skynet.be

 

További információk a misszióról: https://www.businessavenues.eu/sites/default/files/public/imce/content-managers/flyer_interior_design_2015.pdf

EU Business Avenues program: https://www.businessavenues.eu/

 

 

EU Jövő Internet PPP Program - 80 millió euró támogatás KKV-knak

 

Az Európai Bizottság 2014. szeptember 17-én indította útjára a FIWARE Accelerator Programot, amely internetes alkalmazásokat fejlesztő európai vállalkozások megerősítését célozza. A cél, legalább 1000 alkalmazás-fejlesztő vállalkozás támogatása.

 

Az EU a Future Internet Public Private Partnership (FI PPP) programjának 3. pályázati fordulójában 16 projektet választott ki támogatásra. Ezek az ún. Accelerator projektek 80 millió Euró támogatást osztanak szét nyílt pályázatokon (Open Call) keresztül KKV-knak, start-up és web-es vállalkozásoknak, hogy „okos” internetes alkalmazásokat és szolgáltatásokat fejlesszenek ki az FI PPP programban létrehozott nyílt fejlesztési platformra, a FIWARE technológiára alapozva.

 

A 16 Accelerator projekt, melyekben három magyar nyertes vállalkozás is van, pályázatokat hirdet meg vállalkozások részére, hogy „smart” alkalmazásokat fejlesszenek ki többek között olyan területeken, mint az energia, közlekedés, mezőgazdaság és élelmiszeripar, egészségügy, kreatív iparágak, logisztika, gyártástechnológia és okos városok. A pályázatokon nyertes vállalkozások 50-150 ezer euró vissza nem térítendő támogatást kaphatnak innovatív alkalmazások kifejlesztésére.

 

További információk:

http://www.fi-ware.org/

http://www.h2020.gov.hu/nemzetkozi-tevekenyseg/aktualitasok/eu-jovo-internet-ppp?objectParentFolderId=9315  

 

 

LIFE 2014-2020

 

Az Európai Bizottság közzétette az első pályázati felhívást a környezetvédelmi projektek támogatására irányuló LIFE finanszírozási program keretében. A LIFE program „Környezetvédelem” elnevezésű alprogramja 2014-ben 238,86 millió eurót biztosít arra a célra, hogy a szakemberek Európa-szerte innovatív megoldásokat dolgozzanak ki és léptessenek életbe a környezetvédelemmel kapcsolatos kihívások kezelésére, különös hangsúlyt fektetve a természet és a biológiai sokféleség megőrzésére, az erőforrás-hatékonyságra, valamint a környezetvédelmi irányításra és tájékoztatásra.

Költségvetés: 2,6 milliárd euró

Társfinanszírozás: max. 90%

Határidő: 2014. október 16.

 

További információk:

http://ec.europa.eu/environment/life/funding/life2014/index.htm

 

 

COSME Klaszter Kiválósági Program

Pályázat klaszterek és üzleti hálózatok támogatására

 

A KKV-ügyi Végrehajtó Ügynökség (Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises/EASME) pályázatot írt ki klaszterek részére a Klaszter Kiválósági Programban (Cluster Excellence Programme) való részvétel céljából. A pályázati kiírás célja a klaszter szervezetek és üzleti hálózatok által nyújtott szolgáltatások minőségének javítása.

Költségvetés: 1,25 millió euró

Társfinanszírozás: max. 95 %

Határidő: 2014. október 29.

 

További információk:

http://ec.europa.eu/easme/cluster-excellence-programme_en.htm

 

 

Horizon 2020: Megjelentek a 2014/2015-ös pályázati kiírások

 

Az Európai Bizottság 2013. december 11-én közzétette a Horizon 2020 program első pályázati felhívásait a 2014-2015-ös évre. Összesen 151 pályázati felhívás részletes információi érhetőek el a program ügyfélkapuján, a „Participant Portal”-on keresztül. A legtöbb 2014-es költségvetésű pályázati felhívásra már lehet jelentkezni, és az év folyamán még több kiírás várható.

 

Pályázat összköltségvetése

2014-ben:

7,8 milliárd euro

 

További információk:

http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/index.html

 

Erasmus +

Az Európai Unió új oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja

 

 

Az Európai Bizottság közzétette az Erasmus+ pályázati útmutatóját. Az Erasmus+ program magába olvasztja az összes jelenlegi uniós oktatás-, szakképzés- és ifjúság-támogatási rendszert, köztük az „Egész életen át tartó tanulás” programját (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig), a „Fiatalok lendületben” programot, és öt nemzetközi együttműködési programot (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink és az iparosodott országokkal folytatott együttműködési program). Ez az első alkalom, hogy a program keretében a sport támogatására is lehetőség nyílik.

 

Pályázat összköltségvetése

2014-ben:

1 507,3 millió EUR

 

További információk:

http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm