Üdvözöljük a

Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése

Szerző: Schmidt Enikő | 2016. december 13.

Jövőre minden eddiginél többet, 21 milliárd forintot fordít a kormány a turisztikai célelőirányzaton és az újonnan létrehozott turizmusfejlesztési célelőirányzaton keresztül az ágazat fejlesztésére - jelentette be Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos.

2016-ban a turisztikai célelőirányzat 6 milliárd forint volt, ami csaknem megduplázódik, kerete 11 milliárd forint lesz. Ez kiegészül az újonnan létrehozott 10 milliárd forintos turizmusfejlesztési célelőirányzattal, ami az uniós pályázati támogatást kiegészítő nemzeti forrás - tette hozzá. A fejlesztésre fordítható forrásokat hosszabb távon 2018-tól bevezetendő 4 százalékos turizmusfejlesztési hozzájárulás is növelni fogja. A forrásokból a szálláshelyek minőségének javítására, a belföldi és nemzetközi marketingre, rendezvénytámogatásokra egyaránt jut majd, így az egész szakma "egyet léphet előre".

Ennek érdekében került kiírásra Magyarország Kormányának felhívása a turisztikai non-profit szervezetek részére, hazánk természeti kincseinek és ember alkotta értékeinek aktív és ökoturisztikai szemléletű bemutatásának megvalósítása érdekében.

Kiíró: Magyarország Kormánya
Közzététel időpontja: 2016. 08. 18.
Beadási határidő: 2019. 12. 31.