Üdvözöljük a

GINOP-1.1.2-17-VEKOP-17 KKV szektor hatékonyságának növelése pénzügyi ismeretek fejlesztése, vállalkozói mentorálás biztosítása révén | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

GINOP-1.1.2-17-VEKOP-17 KKV szektor hatékonyságának növelése pénzügyi ismeretek fejlesztése, vállalkozói mentorálás biztosítása révén

Szerző: Pazaurek Szabina | 2017. október 18.

A felhívás célja a KKV szektor hatékonyságának növelése, termelékenységi és eredményességi mutatók kidolgozása, a szektor ennek mentén történő értékelése, beavatkozási területek meghatározása, illetve konkrét intézkedések kidolgozása, elérhetővé tétele. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3,3 milliárd Ft.

A felhívás megvalósítását a Kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium együttműködésével tervezi megvalósítani a Felhívásban foglalt feltételek mentén.

 

A Felhívás keretében létrejövő, országosan, egységes feltételek mellett elérhető, már meglévő mentoráló, fejlesztő, képző, tanácsadó szervezetekre épített mentorprogramban a sikeres vállalkozások, azaz mentorok segítik a növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozásokat, mint mentoráltakat a vállalkozói aktivitásuk, a túlélési esélyek növelése, beszállítói pozíciójuk kialakítása, erősítése, generációváltás problémájának kezelése, valamint külpiacra lépésük érdekében.

 

A projekt a következő 3 pillérre épül:

  • 1. A hazai kkv szektor hatékonysági mutatóinak, hazai és nemzetközi standard-ek, célok, beavatkozási területek meghatározása, az egyes beavatkozások célcsoportjainak azonosítása.
  • 2. Ennek érdekében a vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hazai szervezetek tevékenységének összehangolása a kormányzat kkv-fejlesztési célkitűzéseivel.
  • 3. A hatékonyság fokozását elősegítő intézkedések elérhetővé tétele az alábbi területeken:

o pénzügyi szemléletformálás a kkv-k széles rétegét elérő pénzügyi ismeretek biztosítása, valamint forrástérkép összeállítása révén

 

o vállalkozók személyes és szakmai mentorálásának biztosítása révén

 

A támogatási kérelmek benyújtására a Felhívás megjelenését követő 30. naptól a Felhívás megjelenését követő 90. napig van lehetőség.

 

A teljes pályázati kiírás elérhető ITT.

 

Kiíró: Nemzetgazdasági Minisztérium
Közzététel időpontja: 2017. 10. 18.
Beadási határidő: 2018. 01. 15.