Üdvözöljük a

30. jubileumi Pécs Expo | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

30. jubileumi Pécs Expo

Szerző: Schmidt Enikő | 2014. április 30.

A tavalyi Pécs Expo 2013 kiállítás és vásáron a Kamara támogatásával 50 helyi vállalkozás mutatta be termékeit, szolgáltatásait. A kamarai pavilonban a helyi klaszterek is külön bemutatóhelyet kaptak valamint számos szakmai  rendezvényt is szerveztünk a kiállítók részre. A vállalkozók egyértelműen sikeresnek ítélték a vásárt, így kamaránk elnöksége idén is megszavazta annak támogatását.

A Kamara pályázati lehetőséget biztosított vállalkozásoknak és klasztereknek, külön kamarai területen történő kiállításra, 50 db, egyenként 2-4 négyzetméteres egységes épített standon, melyet a kiállítóknak csak dekorálniuk kell, valamint biztosítani a standszemélyzetet a vásár ideje alatt.

 

Színes szakmai program gazdagítja idén is a kínálatot. A nyitónapon, június 05.-én csütörtökön délelőtt Magyar - Horvát Gazdasági Nap kerül megrendezésre, melyen a résztvevők a horvát gazdasággal kapcsolatos gyakorlati tanácsokat és információkat hallhatnak.  A délután folyamán a horvát piac iránt érdeklődőknek lehetőségük lesz részt venni a Kamarai Pavilonban kialakításra kerülő tárgyalóhelyiségekben ingyenes üzleti konzultáción is.

Szintén a csütörtöki napon délután a 30. jubileumi vásár apropóján a Pécsi Ipari Vásárok történeti áttekintésére várjuk az érdeklődőket.

Országos Környezetipari konferencia helyszíne is lesz idén a kiállítás, melyre meghívást kaptak a Biokom Zrt. szervezésében az ország környezetipari szakemberei és kiállítói.

Pályaválasztási Pavilonunkban 14 „munkaállomáson” keresztül vezetjük be a megye diákjait olyan szakmák rejtelmeibe, melyekkel sokuk itt találkozik majd először. Nagyon fontos, hogy a pályaválasztás előtt állók időben megismerkedjenek a Baranyában rendelkezésre álló szakképzési és elhelyezkedési lehetőségekkel. Ennek széles spektrumát mutatja be interaktív módon a Kamara szakképzési osztálya által szervezett „Pályaválasztás Baranyában” pavilon, mely egyaránt várja a tanulókat, tanáraikat és szüleiket is.

Megújuló energetikai projektek kivitelezése magánszemélyeknek és vállalkozásoknak címmel a helyszínen tartunk a szombati napon olyan praktikus és konkrét információkat biztosító oktatást, mely hozzásegít egy-egy ilyen, sokszor komoly tudást és tervezést igénylő projekt megvalósításhoz.

A szervezési munkálatok előrehaladtával minden programról részletes információkat közlünk a Kamara honlapján.

Helyszín: Expo Center Pécs
Időpont: 2014. 06. 05. 10:00 - 2014. 06. 08. 18:00