Üdvözöljük a

Nemzetközi innovációs fórum - think.BDPST 2018 | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nemzetközi innovációs fórum - think.BDPST 2018

Szerző: Pazaurek Szabina | 2018. január 30.

Közép-Európa egyik legnagyobb okosfóruma kerül megrendezésre Budapesten, ahol nemzetközi és hazai szakértők, vezető politikusok és gazdasági döntéshozók tartanak előadásokat önvezető autókról, okosvárosokról és okosközlekedésről.

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a think.BDPST konferencia. A rendezvénysorozat, mely a kutatást, az innovációt, és a jövőbeli technológiákat helyezi előtérbe idén a közlekedés jövőjére, az ember-gép interakciók innovációs potenciáljára és a fenntarthatóbb városi rendszerekre fókuszál majd.

 

Az eseményt az Antall József Tudásközpont a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztériummal együttműködve és a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával valósítja meg.
A konferencia fő célja, hogy bemutassa a közlekedéssel kapcsolatos legfőbb kutatási és innovációs trendeket, előrevetítve lehetséges kooperációs lehetőségeket és megnyitva a párbeszédet a kormányzati, akadémiai és üzleti szektorok között.

 

A thinkBDPST-t társrendezvényei a Start-up Expo és a Young Leaders’ Forum. A Startup Expon idén 17 startup mutatkozik be az innováció területéről. Az érdeklődők a legkiválóbb európai startup versenyek győztes fejlesztéseivel és ötleteivel találkozhatnak.

A Young Leaders’ Forum (YLF) pedig olyan fiatal szakembereket, kutatókat és menedzsereket vár, akik az innováció, a várostervezés, a közlekedés, az autóipar vezető szereplőivé szeretnének válni. A fórum a fiatal szakembereknek kíván kiemelkedő platformot biztosítani innovatív kezdeményezéseik és azok lehetséges alkalmazásainak megvitatására. Az YLF fő célja a multi-diszciplináris együttműködések előmozdítása, a fiatal innovátorok, feltalálók, vállalkozók, doktorjelöltek, és közigazgatásban tevékenykedő szakpolitikai szakértők összekapcsolásával.

 

A rendezvényekről bővebb információk a konferencia honlapján érhetők el.

 

 

Helyszín: Várkert Bazár 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4.
Időpont: 2018. 03. 28. 17:00 - 2018. 03. 29. 19:00
Kapcsolódó anyagok: