Üdvözöljük a

Szakmai egyeztetés az új pécsi vásárcsarnokkal kapcsolatban | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szakmai egyeztetés az új pécsi vásárcsarnokkal kapcsolatban

Szerző: Schmidt Enikő | 2016. február 9.

Az elmúlt években több megbeszélés és projekt témája volt a pécsi piacok kialakítása, egységes arculata, 2015 nyarán kiírásra került az új pécsi vásárcsarnok tervpályázata. Az elkészült terveket 2015 őszén nyilvánossá tették.

A vásárcsarnok tervpályázata részletesen foglalkozik, és hangsúlyozza a REL (Rövid Ellátási Lánc) fontosságát. A vásárcsarnok terveit megelőző előkészítő munka során sok jó ajánlás is készült a véleményezők részéről, mely lehetőséget teremt a továbblépésre a KKV-k és kistermelők számára is.

 

Mindannyiunk érdeke, hogy egy ekkora volumenű beruházás tökéletesen sikerüljön, az épület funkcionális kialakítása és megjelenése összhangban legyen. Megvalósítható lenne a rövid ellátási lánc mellett a kistermelők által megtermelt alapanyagok összegyűjtése és akár kisüzemi feldolgozása, mely már márkásított termékként nagyobb értéket képviselve értékesíthető, egyben csökkenti az eladatlan termékek okozta kiesést és hulladékot.

 

Meghívottak köre: Nemzeti Agrárkamara, Pécs Holding Zrt., Pécs MJV. Önkormányzata, térségi polgármesterek, termelők, kiskereskedők, civil szervezetek

Helyszín: Pécsi Kereskedelmi Központ, 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36 505. sz. terem
Időpont: 2016. 02. 18. 10:00 - 2016. 02. 18. 12:00
Jelentkezés határideje: 2016. 02. 15. 11:00