Szeminárium a késedelmes fizetésről

Szerző: Sörös Dávid | 2013. október 3.

2013. november 19-én, kedden az Európai Bizottság Vállalkozáspolitikai és Ipari Főigazgatósága szemináriumot rendez a késedelmes fizetésről, illetve az Európai Unió új irányelvének a probléma kezelésére való alkalmazásáról Budapesten, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletén.

Az irányelv fontos jogi fejlemény magyarországi és az unión belüli vállalkozások, különösképpen a kis- és középvállalatok, illetve az állami intézmények számára. Szigorú határidőket és súlyos büntetéseket ír elő a vállalkozások közötti, valamint a vállalkozások és az állami szervek közötti késedelmes fizetés esetére.

 

A Késedelmes Fizetések Uniós Irányelv  (2011/7/EU)  szerint a hatóságoknak 30 napon belül, rendkívülikörülmények között pedig 60 napon belül fizetniük kell az általuk megvásárolt árukért és szolgáltatásokért a vállalkozások felé. Ha ez nem így történik, akkor a  cégek  automatikusan  jogosultak  arra,  hogy  a  késedelmes  fizetés  miatt  az  Európai  Központi  Bank  alapkamatánál  legalább  8 százalékponttal  magasabb  kamatot  számítsanak  fel,  valamint  kártérítést  követeljenek  a  tartozás  behajtásának költségeiért. 

 

A szeminárium lehetőséget nyújt a résztvevőknek a késedelmes fizetés problémájának, illetve a megoldására foganatosított új intézkedéseknek a megismerésére. 

A szeminárium regisztráció köteles, melyet a erre a linkre kattintva tehet meg,

Helyszín: Budapest, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete
Időpont: 2013. 11. 19. 09:00 - 2013. 11. 19. 13:30
Jelentkezés határideje: 2013. 11. 18. 16:00