Üzleti konferencia és B2B találkozó Szlovéniában – „Together in Africa”

Szerző: Pazaurek Szabina | 2017. március 8.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) és a szlovén Külügyminisztérium társszervezésében üzleti konferenciát tart „Together in Africa” címmel magyar és szlovén cégek számára.

A rendezvény célja, hogy megfelelő színteret biztosítsanak az afrikai piacra lépést tervező vagy a térségben már aktív magyar és szlovén cégek közötti kapcsolatteremtéshez, a jövőbeli közös projektek, együttműködések elindítása érdekében.

 

A konferencia résztvevői tájékoztatást kapnak a közös afrikai projektek finanszírozásához igénybe vehető szlovén és magyar banki termékekről, illetve az Európai Fejlesztési Alap keretében rendelkezésre álló forrásokról is.

 

A konferencia megrendezésében közreműködik a szlovén Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Szlovénia-Nigéria Kereskedelmi Kamara is. Az előzetes tervek szerint a találkozó házigazdája magyar részről Pana Petra külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár, szlovén oldalról Robert Kokalj gazdaságdiplomáciáért felelős helyettes államtitkár lesz. A fórumra az afrikai üzleti lehetőségek iránt érdeklődő magyar és szlovén cégek mellett meghívást kap egy, az Európai Fejlesztési Alap (EDF) pályázati lehetőségeivel foglalkozó szakértő, az MNKH, a Magyar és Szlovén Kereskedelmi és Iparkamarák képviselői, illetve a magyar és szlovén Eximbank is.

 

A plenáris fórumot és előadásokat követően lehetőség nyílik az energetika, ICT, vízgazdálkodás, mezőgazdaság, építőipar és egészségipar területén működő, az afrikai piac iránt érdeklődő szlovén és magyar vállalatok kapcsolatfelvételére B2B és B2G megbeszélések keretében.

 

A tervek szerint az utazáshoz kisbuszt biztosítanak az azt igénylő résztvevők számára.

 

További információkért keresse:


TELEK Szilvia
Külgazdasági koordinátor/ Foreign Trade Coordinator
Külgazdasági és Külügyminisztérium/Ministry of Foreign Affairs and Trade
Afrika Főosztály/ Africa Department
1027 Budapest, Nagy Imre tér 4.
Tel: 458-2259
E-mail: Szilvia.Telek@mfa.gov.hu

Helyszín: TR3, Trg republike 3, Ljubljana, Szlovénia
Időpont: 2017. 03. 23. 11:00 - 2017. 03. 23. 16:00