Üdvözöljük a

Akik hisznek a klaszterben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Akik hisznek a klaszterben

Szerző: Hamar László | 2014. október 3.

altKözel két tucat klaszter képviselője, klaszterfejlesztési szakember érkezett arra a fórumra, melyet kamaránk szervezett a régiós, ill. a klaszterportfóliót már elkészített szervezetek részére.

Rabb Szabolcs osztályvezető köszöntője után Szabó Berta, a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter menedzsere ismertette a sikeres akkreditációs pályázat részleteit, felvázolva azokat a pontokat, melyek tanulságul szolgálhatnak a többi pályázó részre.

 

Keller Péter, a Klaszterfejlesztési Iroda korábbi vezetője, jelenleg az NGM nemzetközi és klaszter főosztály helyettes vezetője átfogó tájékoztatást adott a klaszterfejlesztés jelenlegi állapotáról, statisztikát adott az akkreditált klaszterekről, kiemelve az új pályázók döntő többségét. Dr. Szekeres György a Biotechnológiai Innovációs Bázis klasztertől számos észrevételt tett az akkreditáció jelenlegi folyamatával, az értékeléssel és a minősítés használhatóságával kapcsolatban.

 

Brachmann Ferenc az Információmenedzsment Innovációs Klaszter menedzsere ismertette azokat a közös projekteket, melyekkel a klaszter jelentős árbevételre és ismertségre tett szert az utóbbi években. Kiemelte az informatikushiány leküzdésére tett erőfeszítések fontosságát.

 

Pintér Zsuzsa a székesfehérvári Innoskart ügyvezetője beszámolt arról a brüsszeli rendezvényről, ahol a klaszterek európai minősítésének helyzetét tekintették át.

 

A rövid előadásokat élénk vita követte, melyet mind az előadók, mind a résztvevők egyaránt hasznosnak minősítettek.

 

A következő fórumra várhatóan hat hónap múlva kerül sor.