Üdvözöljük a

Béremelés és létszámbővítés a Hauninál | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Béremelés és létszámbővítés a Hauninál

Szerző: Szabó Berta | 2018. február 7.

A tavalyi évben dinamikusan nőtt Pécs legnagyobb iparvállalata, a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter tagja (menedzsment szerv: PBKIK) és önkéntes kamarai tag, a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. A nagyvállalatnál a foglalkoztatottak száma 2017-ben több mint 20%-kal emelkedett, míg a munkatársak bére átlagosan a tavalyi 10%-os emelés után idén újabb 11%-kal nőtt. A pécsi cég ezen felül az idei évben tovább fog bővülni.

Baranya megye legnagyobb gépipari vállalkozása sikeres esztendőn van túl, termékei minden kontinensen keresettek. A világpiacon megnövekedett vásárlói igényeket a német anyavállalat a csúcsminőségű berendezéseket készítő pécsi gyár magyar munkavállalók szakértelmének segítségével tudja kielégíteni.

 

A Hauni Hungaria Baranya megye 3. legnagyobb árbevétellel rendelkező cége, jelenleg több mint 1250 főt foglalkoztat, a tavalyi létszámnövekedés pedig meghaladta a 20%-ot. A helyi gazdaságban évek óta stabil szerepet betöltő vállalat évek óta Pécs legnagyobb adófizetője. Az idei évre további bővülést tervez a cégvezetés: legalább száz új kolléga, elsősorban fémipari és villamosipari tapasztalatokkal rendelkező szakember felvételével számolnak.

 

Annak érdekében, hogy a Hauni Hungaria továbbra is a legvonzóbb munkahely maradjon a régióban a vállalkozás kiemelkedő figyelmet fordít a munkavállalóira. A vállalat a tavalyi átlagosan 10%-os béremelés után az idei évben újabb 11%-ot meghaladó emelésben egyezett meg a szakszervezettel. Ezen felül a Hauni Hungaria folyamatos szakmai kihívásokat és fejlődési lehetőséget kínál munkavállalóinak amellett, hogy világszínvonalú műszaki berendezések gyártásában működhetnek közre.

 

Továbbá a vállalat más téren is törekszik a megfelelő körülmények biztosítására. 14 különféle sportszakosztály működik a cégen belül, a labdarúgástól a túrázásig. Évente többször rendeznek közös programokat a Családi naptól a Mikulás ünnepségen át az évzáró vacsoráig. Törzsgárda program is működik a hosszú ideje ott dolgozók extra jutalmazására. Mindemellett lehetőség van szakmai és nyelvi továbbképzéseken részt venni, de munkakörtől függően részmunkaidő vagy az otthoni munkavégzés is elérhető a Haunis kollégák számára. Az új munkavállalók beilleszkedését a Pártfogó Program is megkönnyíti, amelynek keretein belül minden új kollégát 90 napon keresztül egy Pártfogó segít eligazodni az új munkakörnyezetében.

 

Amennyiben érdeklődik a Hauni Hungaria által kínált álláslehetőségek iránt, látogasson el a www.hauni.hu oldalra, vagy a www.ddgk.hu, ahol több nyitott pozíció érhető el jelen pillanatban is.