Üdvözöljük a

Büttner Kft. negyedévszázados sikertörténete | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Büttner Kft. negyedévszázados sikertörténete

Szerző: Szabó Berta | 2017. szeptember 25.

Alapításának negyedévszázados jubileumát ünnepli a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter tagja (menedzsment szerv: PBKIK), a nagyatádi Büttner és Társai Szerszámelemgyártó és Kereskedelmi Kft.

A cég mind a város gazdasági életében, mind pedig az európai piacon meghatározó szereplő. Négy magánszemély, köztük a jelenlegi két tulajdonosDr. Büttner Tamás és Beleznai László alapította a céget 1992-ben, ma 270 embernek nyújt biztos megélhetést, 8000 négyzetméteren, közel 90 fémmegmunkáló gépen folyik ma a gyártói tevékenység.

 

A huszonöt év során folyamatosan fejlődött a cég, az éves forgalma már megközelítőleg ötmilliárd forint, melynek 70 százaléka külföldről (Németország, Ausztria, Benelux-államok) származik. Szerszámkészítő cégek számára, többek között fröccsöntő szerszámokhoz gyártanak különféle egyedi gyártású elemeket.  

 

A Büttner Kft. nagy hangsúlyt fektet a szakemberképzésre, noha éppen a megfelelő munkaerő megtalálása jelentette a cég egyik legnagyobb kihívását az elmúlt években, azaz legyen elegendő gépet kezelő technikus és mérnök. A 25 éves jubileumát ünneplő vállalkozás a nagyatádi szakgimnáziummal és több tudományegyetemmel ápol együttműködést a képzés terén. A jó munkaerőt és a céghűséget elismeri a vállalkozás: számos jutalommal, focikupával, családi programokkal kedveskednek a munkavállalóknak.

 

Gratulálunk a példa és modellértékű a céghez!