Üdvözöljük a

DDGK ismét elnyerte az Akkreditált Klaszter Cím minősítést | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

DDGK ismét elnyerte az Akkreditált Klaszter Cím minősítést

Szerző: Szabó Berta | 2017. július 20.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter ismételten elnyerte az Akkreditált Klaszter Címet, köszönhetően a 2016. év végén beadott pályázatunk sikeres elbírálásának. A Címmel és a hozzá tartozó jogosítványokkal 2019.06.02.-ig rendelkezik a Klaszter.

A Kamara 7 évvel ezelőtt indította el a klaszter alapítás folyamatát. Hosszas előkészítés és egyeztetéseket követően alakult meg a mára már az ország egyik legsikeresebb és hatékonyabb ipari klasztere.

 

A klaszter cégek és azok vezetői mind elkötelezettek a koordinált működés és együttműködés érdekében. Jakabucz Ildikó, Dr. Hüse István, Kleisz Zoltán és 3 hete Kocsis Péter elnökök mind mind hozzáadott értéket képviselve vezették és vezetik a klasztert, a kamarával kialakított szinergikus rendszerben.

 

A jól működő klaszterek hiánypótló feladatot látnak el, amely nemcsak az iparfejlesztés, de a képzésfejlesztés, közös beszerzések, innovatív termékfejlesztések területén is eredményeket hoznak.

 

Mi kell ahhoz, hogy egy klaszter akkreditált legyen?

 

Címszavakban:

  • Aktív, együttműködésre kész, közös célokért tenni akaró, közös projekteken dolgozó Klasztertagság
  • DDGK Elnökség elkötelezett munkája
  • PBKIK menedzsment aktív és támogató munkája

Mindezek mellett egy „jól” és sikeresen működő klaszterhez minden szereplő részéről kell a nyitottság a tapasztalatok és a tudás megosztására, rugalmasság, kreativitás, fejlődni akarás, a bizalom, tagok belső kohéziója és természetesen elengedhetetlen a rengeteg befektetett energia, amely várhatóan rövidebb vagy hosszabb távon, de megtérül.

 

Milyen jogosítványokkal bír az akkreditált klaszter, ill. a klasztertagoknak milyen előnye származik ebből? 

 

-    A klasztertagok az alábbi GINOP keretében benyújtott támogatási kérelmük értékelésekor előnyökben részesülhetnek, plusz pontokat jelent számukra az akkreditált klasztertagság.

-    A klaszter menedzsment szervezet jogosultságot kap akkreditált klaszterek számára kiírt pályázatokon való részvételre. (pl. GINOP-1.3.2-15 sz. pályázat)

-    Az Akkreditált Klaszter Cím nemcsak Magyarországon jelent elismertséget, de nemzetközi viszonylatban elismert „brand”, mely a külföldi partnerek klaszterünkkel való együttműködési hajlandóságában, közös projektekben, közös pályázatokban való részvételi lehetőségekben mutatkozik meg.

Gratulálunk a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszternek „Akkreditált Klaszter” Címéhez és további sikeres együttműködést kívánunk!