DDGK Ösztöndíj újra a 2017/2018 tanévben is!

Szerző: Szabó Berta | 2017. november 3.

2017. november 9-én támogatási megállapodást írt alá a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szervezet: PBKIK) a Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumának Lőrincz Alapítványával és a KSZC Nagyatádi Ady Endre (Szak)Gimnázium és Szakközépiskola Pro Futuro Nagyatád Alapítványával. Az Alapítványok a Klaszter 480 000 Ft-os támogatásával 4 végzős diák részére „DDGK Ösztöndíj” pályázatot hirdetnek meg.

A Lőrincz Alapítvány egyszeri, egyenként 120.000 Ft „DDGK Ösztöndíjat” ítél oda a Zipernowsky Szakgimnázium legjobban teljesítő végzős gépgyártás-technológiai technikusának, mechatronkai technikusának és elektronikai technikusának.

 

A Pro Futuro Nagyatád Alapítványa a gépgyártás-technológiai technikus képzés legjobb végzős diákját díjazza a DDGK Ösztöndíjjal.

 

A DDGK Ösztöndíj elnyerésének feltételei:

  • A 2017/2018. év tanulmányi átlag eredménye, tehát mind a félévi és az év végi eredmények figyelembevétele, ezzel is ösztönözve a diákokat a folyamatos tanulásra.
  • A szakmai vizsga eredménye - Jeles (5) eredmény esetén 30 pontot kap a pályázó, míg jó (4) teljesítmény esetén 20 pont adható (gyengébb eredmény esetén nem jár pont).
  • További lényeges bírálati szempont, ha a tanuló országos tanulmányi versenyen (pl. OSZTV) ér el helyezést (legjobb helyezést elérő tanuló plusz 20 pontot kap).

A DDGK Ösztöndíj ünnepélyes átadására, a győztesek kihirdetésére a szakmai vizsgák lebonyolítását követően kerül majd sor, a tervek szerint 2018. június közepe táján.

 

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter szándéka a kiváló teljesítmény folyamatos támogatása, a diákok szaktudásának fejlesztése és ösztönzése.