Üdvözöljük a

Elkészült az első 10 klaszter innovációs portfóliója | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elkészült az első 10 klaszter innovációs portfóliója

Szerző: Hamar László | 2013. március 4.

klaszter portfólióZárásához közeledik az InnoKlipp projekt, melyben a kamara vállalta, hogy tíz közreműködő klaszter segítségével megalkotja az innovációs portfólió klaszterek esetében alkalmazható módszertanát, tréninget biztosít a gyakorlati megvalósításhoz, az eredményt pedig közzéteszi az interneten.

 

Elindult a www.klaszterportfolio.hu honlap, mely a közös munka egyik gyümölcse. Hamarosan befejeződik a honlap keresőoptimalizálási vizsgálata. Az eddigi eredmények alapján várhatóan megcáfolható lesz egy klaszter menedzser véleménye, aki szerint klasztere tagjainak eddig csak az egyéni kapcsolatok hoztak megrendelést, maga a klaszter még nem volt képes ilyen megbízáshoz hozzájárulni. A honlap többek között ilyen információk megszerzéséhez nyújt segítséget.
 

A jelenleg közzétett (és esetenként szűkszavú) adatokon kívül minden klaszter megvizsgálhatja, hogy a honlap segítségével mennyi információt kíván közreadni saját innovációs portfóliójából. Vizsgálják annak lehetőségét is, hogy a potenciális érdeklődők – részükre regisztráció szükséges – a klasztertagok részletes adataihoz is hozzáférhessenek-e, az üzleti érdek megsértése nélkül.

 

Köszönjük az alábbi klaszterek közreműködését, akik a projekt indulása óta partnereink, és a kidolgozott módszertan alapján elkészítették saját portfóliójukat:
AV (Audiovizuális) Ipari Klaszter, Alkalmazott Földtudományi Klaszter, Dél-Dunántúli Energetikai Klaszter, Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter, Délhatármenti Üzleti Klaszter, Dél-Dunántúli Környezetipari Klaszter, Dél-Dunántúli Kulturális Ipari Klaszter, Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter, Információmenedzsment Innovációs Klaszter, Kék Gazdaság Innovációs Klaszter

 

További információ:

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
7625 Pécs, Majorossy Imre u.36.
72/ 507-187
info@klaszterportfolio.hu

http://www.klaszterportfolio.hu

 

A projekt az NGM_SZERZ68/1/2012/2/2/Pécs2 számú támogatási szerződés alapján, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara finanszírozásában valósul meg.