Üdvözöljük a

Felhívás innovációs klaszterek részére - klaszter portfólió közreadása | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Felhívás innovációs klaszterek részére - klaszter portfólió közreadása

Szerző: Hamar László | 2013. október 2.

klaszterportfolioA Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a 2012-ben indított klaszter innovációs portfólió - KlaszterPortfólió - projekt eredményeire alapozva folytatja a magyarországi innovációs klaszterek portfóliójának feltérképezését. Tizennyolc klaszter portfóliója készült el eddig.

 

Az elsődleges cél a klaszter együttműködések segítése (C2C – cluster-to-cluster) a kapacitások és tevékenységek közreadásával, ezek adatbázisban és publikus honlapon való megjelentetésével, valamint aktív közvetítői tevékenységgel, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara területi kamaráinak közreműködésével.

 

A jelen felhívásra jelentkező és hiánytalanul kitöltött klaszter portfóliót beküldők baranyai klaszterek közül három klaszter

  • portfóliója 2013. december végéig bekerül az adatbázisba és felkerül a www.klaszterportfolio.hu honlapra.
  • díjmentesen részt vehet az elkövetkező egy évben a PBKIK innovációs osztálya által szervezett három, a vállalkozás által kiválasztott rendezvényen.
  • a beküldött portfólió alapján az Enterprise Europe Network adatbázisa és a PBKIK nemzetközi kapcsolatrendszere segítségével segítséget kaphat a portfólióhoz illeszkedő külföldi klaszter felkutatásához.
  • díjmentes/kedvezményes iparjogvédelmi tanácsadásban részesülhet.
  • bekapcsolódhat a PBKIK klaszterfejlesztési tevékenységébe, megkapja a PBKIK ezzel kapcsolatos hírleveleit.

A felhívásra 2013. október 21-ig lehet jelentkezni. A baranyai klaszterek saját szakértőjük/külső szakértő által elkészítik a portfóliót (bruttó 100.000 Ft értékben, szerződés alapján, a PBKIK finanszírozásával). A portfóliót nov. 15-ig megküldik véleményezésre, majd a javítások figyelembe vétele utána végleges változatot nov. 29-ig eljuttatják elektronikusan az inno@pbkik.hu címre.

 

Jelentkezés

A csatolt űrlap és nyilatkozat kitöltésével a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara munkatársánál:

Hamar László
hamar[kukac]pbkik.hu
+36 72 507 187

 

A projekt a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara finanszírozásában valósul meg.