Üdvözöljük a

Jelentősen javulhat a portfólióval rendelkező klaszterek láthatósága | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Jelentősen javulhat a portfólióval rendelkező klaszterek láthatósága

Szerző: Hamar László | 2015. február 9.

altA 2012-ben indított KlaszterPortfólió - projekt eredményeire alapozva tovább folyik a magyarországi innovációs klaszterek portfóliójának feltérképezése. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében harmincnyolc klaszter portfóliója készült el eddig, a 2014-ig akkreditált klaszterek egyharmada már rendelkezik ezzel.

Az NGM Klaszterfejlesztési Iroda (korábban MAG Zrt.) saját honlapot működtet, melyen az akkreditált klaszterek listája, az aktuális klaszteres pályázatok bemutatása mellett grafikus térképen jeleníti meg a magyar klasztereket.

 

Az eddigi együttműködés friss eredményeként az Iroda térképén látható váltak a portfólióval rendelkező klaszterek. A keresés név, terület és régió alapján is történhet, a klaszter adatlapon külön linken szerepel a portfólió azonnali elérése.

 

A tervek között szerepel még egy angol nyelvű változat elkészítése, valamint a 2015-ben akkreditált klaszterek bevonása.

 

Az Európában is egyedülálló projekt elsődleges célja a klaszter együttműködések segítése (C2C – cluster-to-cluster), a saját kapacitások és tevékenységek TEÁOR és innovációs tevékenység szerinti összegyűjtése, ezek adatbázisban és publikus honlapon való megjelentetésével, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara területi kamaráinak közreműködésével.

 

További információ:

Rabb Szabolcs osztályvezető 72/507-118 (szrabb@pbkik.hu)

Hamar László projekt menedzser 72, 507-187 (hamar@pbkik.hu)

 

A klaszterportfólió működését és előnyeit megismerheti az alábbi Preziből is.