Üdvözöljük a

Kamarai és klaszter delegáció Linzben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kamarai és klaszter delegáció Linzben

Szerző: Szabó Berta, Rabb Szabolcs | 2018. május 29.

Linz Felső-Ausztria jelentős gazdasági és kereskedelmi központja. Az autóipari és gépipari fókusz mellett a kreatív ipar, turizmus és a pénzügyi szektor a legfontosabb alágazatok. Pécsről 6 óra kényelmes autózással elérhető, számos kiaknázatlan gazdasági kapcsolódási lehetőséget rejt magában.

Az Oberbank pécsi fiók megnyitásával elindult egy szerves építkezési folyamat, amelyet a bank hazai és osztrák munkatársai segítenek. Baranyát és Linz várost gazdasági kapcsolatok mentén szükséges egymáshoz közel hozni, a feltáratlan gazdasági és üzleti kooperációs lehetőségeket feltárni és menedzselni.

 

Május közepén egy Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter tagjaiból álló delegáció utazott 2 napra Linzbe, hogy az első szervezett lépéseket megtegye.

 

Első nap egy a Clusterland- Mechatronikai Klaszter által szervezett Európai Mechatronikai Szövetség  alapításán vett részt a szakmai csapat, amelyen dr. Hirth Markus bemutatta a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter célrendszerét és tevékenységeit. A nap végére kialakult az a folyamatrendszer, amelyben a megjelent 14 ország szakértői a mechatronikai együttműködés jövőjét képzelik el. Mind a kamara, mind a DDGK szerepet vállalt és vállal a jövőben egyes üzletfejlesztési és technológiai program modulokban.

 

Második nap az Oberbank vezetésével és a linzi kamara munkatársával egyeztettek a cégvezetők. Cél a gazdasági kapcsolatrendszer elősegítése, a pécsi gépipari vállalkozások számára beszállítói és kooperációs lehetőségek szervezése. Az októberi pécsi Open4Business /ide link!/konferencián folytatják a megkezdett egyeztetéseket és feszes follow up segítségével szervezik az első tényleges üzleti kapcsolatokat.

 

A delegáció tagjai voltak:

 

Kresz Erika, Kresz és Fiedler Kft., PBKIK KKV-fejlesztési bizottsági elnök, PBKIK alelnök

Bogos Csaba, Q.P. Kft. ügyvezető igazgató, PBKIK munkavédelmi klub elnök

Kleisz Zoltán, MFKB elnök, DDGK elnökségi tag, Matro Kft. ügyvezető

Dr. Háber István, PTE MIK docens

Dr. Kleisz-Bális Eszter, Matro Kft. képzési vezető

Herbály István, PBKIK alelnök , RG Net Kft. PBKIK Innovációs Bizottság elnök

Dr. Hirth Markus, Kontakt -Elektro Kft. kereskedelmi és üzletfejlesztési vezető, DDGK alelnök

Rabb Szabolcs, PBKIK titkár

Szabó Berta, DDGK klasztermenedzser

Strausz János, Strauss Metal Kft. ügyvezető , DDGK tag

Knipl Zoltán, Knipl Kft. ügyvezető, DDGK tag