Üdvözöljük a

Készül a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter Képzésfejlesztési stratégiai terve | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Készül a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter Képzésfejlesztési stratégiai terve

Szerző: Merza-Szabó Berta | 2013. május 8.

Újra szakképzési megbeszélést tartott a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter a projekt felelősénél, a Hauni Hungária Kft.-ben, annak érdekében, hogy elkészüljön egy olyan működőképes képzésfejlesztési modell, koncepció, amely lehetőséget ad arra, hogy a gépipari szakmák képzése a piaci igényeknek megfelelően alakuljon és minél több magasan képezett gépipari szakember kerüljön a munkaerőpiacra.

A DDGK Képzésfejlesztési stratégia tervében többek között kidolgozásra kerül:

 

-  Az 5 gépipari szakma képzésében (épület és szerkezetlakatos, gépi forgácsoló, hegesztő, ipari gépész) a 9. osztály tananyagának céges igényeknek megfelelő fejlesztési módjai, mely magában foglalja az elméleti és a gyakorlati képzés harmonizálását is.

 

-  Pályaorientációs rendszer részletes programterve, melynek célja, hogy minél több tanulóban keltse fel az érdeklődést a gépipari szakmák iránt. A programterv a célunk elérésének útját, módjait, lehetőségeit fogja tartalmazni.

 

-  A cégek és az iskolák hatékony együttműködését segítő rendszer kidolgozása, mely kitér többek között a szakmai kapcsolattartás rendszerére, az információáramlás gyakoriságára, módjaira, a tanulók értékelési rendszerére, az oktatók továbbképzési és motivációs lehetőségeire, valamint mindezek informatikai és dokumentációs rendszerének kidolgozásra.