Üdvözöljük a

Klasztermenedzser klub Villányban | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Klasztermenedzser klub Villányban

Szerző: Hamar László | 2013. június 10.

Villányban tartotta tavaszi ülését a MAG Zrt. Klaszterfejlesztési Iroda által indított klub, melyre az ország akkreditált innovációs klaszterei mellett a régió induló és fejlődő klasztereinek képviselőit is meghívták. A közel harminc fős szakértői csapatnak kamarai tagunk, a Polgár Panzió biztosította a helyszínt.

A közös munkaebédet követően szakmai program indult, melyen szó volt a magyar klaszterek által elérhető nemzetközi és hazai pályázatokról, a nemzetközi szervezetek nyújtotta tagságról.  A régió klaszterfejlesztési pályázatainak tapasztalait a fejlesztési ügynökség képviselője ismertette, helyenként élénk vitát serkentve a jelenlevők körében.

 

A klaszterfejlesztés eredményeire vonatkozó országos kérdőíves felmérés eredményeit Keller Péter irodavezető ismertette, majd a GOP K+F+I prioritás eredményeit ismertette az Irányító Hatóság képviselője. Ezt követően fórumon vitatták meg a klasztereket leginkább érintő kérdéseket, az akkreditációs pályázatok helyzetét. Az esti program borkóstolással és közös vacsorával folytatódott.

Az ország minden tájáról érkező vendégek másnap a régió két akkreditált klaszterét, a Biotechnológiai Innovációs Bázis Klasztert és az Információmenedzsment Innovációs Klasztert kereste fel, ahol részletes tájékoztatást kaptak a folyó munkáról.

 

FRISSÍTVE!

A klubülésen elhangzott prezentációk letölthetők a Klaszter Iroda honlapjáról itt.