Üdvözöljük a

Középpontban a Forsz Szerszámgyártó és Élező Kft. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Középpontban a Forsz Szerszámgyártó és Élező Kft.

Szerző: Szabó Berta | 2018. január 18.

A Forsz Kft. 2017 nyarán lett teljes jogú Dél-Dunántúli Gépipari klasztertag, de máris két rendezvény házigazdájaként jelent meg a klaszteréletben. Az 1992-ben alapított, magyar tulajdonú, Forsz Kft. a gépipar, az autóipar, valamint az energetikai szektor számára készít nagy pontosságú, speciális, egyedi tervezésű, forgácsoló szerszámokat keményfém és gyorsacél alapanyagból, valamint magas minőségben végez szerszámélezést, szerszámkarbantartást is.

A 18 főt foglalkoztató, több mint 450 millió Ft árbevételt elérő vállalkozás elsőként 2017. novemberben mutatkozott be a klasztertagoknak a DDGK-ban havonta megrendezésre kerülő Benchmarking ülésen.

 

Ezt követte a 2018. januárban a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar műszaki tanárainak, oktatóinak szervezett Szakmai Fórum rendezvény, melyen a Forsz Kft. a legkorszerűbb technológiáit bemutató üzemlátogatás mellett részletes szakma specifikus információkat (szerszámgyártás, szerszámok bevonatolása, felületkezelése) kínált a résztvevőknek.  

 

A Forsz Kft. kiemelkedő szakmai tevékenységével az elmúlt 25 évben piacvezető szerepet vívott ki magának a Dél-Dunántúlon.