Üdvözöljük a

Műszaki Fórum a Spitzer Silo Pécs Kft-nél | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Műszaki Fórum a Spitzer Silo Pécs Kft-nél

Szerző: Szabó Berta | 2018. február 23.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) és tagvállalatai fontosnak tartják, hogy a műszaki oktatói területen dolgozó tanárok, szakemberek naprakész ismereteket és az ipari gyakorlatban alkalmazott legújabb technológiákat adják át a jövő nemzedékének.

A DDGK elkötelezett a technológiai tudás megosztása iránt. 2018. február 15-én zajlott le a PTE MIK oktatói számára szervezett 2. Műszaki Fórum az alumínium siló pótkocsikat gyártó Spitzer Silo Pécs Kft-nél.

 

A Spitzer Silo Pécs Kft. vezetősége részletesen bemutatta a céget, a termékeket, az alkalmazott technológiákat, módszereket. Ezen felül a jelenlévő oktatók a gyakorlatban is megtekinthették a teljes gyártási folyamatot. A Fórum céljának megfelelően az oktatók speciális információkat kaptak a gyártási folyamat minden területéről, többek között az alumíniumhegesztés különlegességeiről, a pácolási, felületkezelési folyamatokról, szállított anyagok tulajdonságaihoz alkalmazkodó termékspecifikációkról, valamint a járműtervezés pécsi innovatív megoldásairól is.

 

A Fórum résztvevőinek információcseréje során felmerült annak lehetősége, hogy az egyetemi jövőbeli fejlesztések jóvoltából akár üzleti együttműködés is kialakulhat az egyetem laborjai és a siló felépítményeket gyártó vállalat között, mellyel az ipar és az egyetem együttműködése is tovább erősödhetne régiónkban.