Üdvözöljük a

Rövid hírek a környezettechnológiai klaszterről | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Rövid hírek a környezettechnológiai klaszterről

Szerző: Hamar László | 2015. április 16.

altA Magyar Környezettechnológiai Gyártó és Fejlesztő Klaszter elnöki tisztét Seres László, a Seres Kft. ügyvezetője tölti be ebben az évben.

- A közszolgáltatások, a hulladékfeldolgozók szakmai szervezetei előtt álló jelentős változások – mint például a nemzeti hulladékfeldolgozási kft. létrehozása – jelentősen befolyásolhatja a klaszter tervezett munkáját.
- A klaszter tevékeny szerepet kíván vállalni a pécsi „zöld főváros” projekt kidolgozásában és megvalósításában, szeretne megjelenni az éves országos szakmai kiállításon, de szóba került egy párizsi megjelenés lehetősége is.
- Élesben működik, tárgyszerű információkat szolgáltat, de továbbra is feltöltés alatti állapotot tükröz a klaszter honlapja (www.hunvirontech.hu).
- A klaszter tájékozódni kíván a Nemzeti Kereskedőház által finanszírozott külföldi szakkiállításokról is, mivel a szervezet szakszerű segítséget és anyagi támogatást biztosít a megjelenéshez.
- A benchmarking sorozat keretében a kökényi és az Eperfás utcai hulladéklerakó látogatását, a Köztisztasági Egyesülés elnökségi ülésének megrendezését és szakmai tapasztalatcserét, valamint pályázati tanácsadó cég meghívását tervezik ebben az évben.