Üdvözöljük a

Sikerrel zárult az EU-Ukrán klasztertalálkozó | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Sikerrel zárult az EU-Ukrán klasztertalálkozó

Szerző: Szabó Berta | 2018. április 23.

2018. március 27-28-án került megrendezésre az EU-Ukrajna klasztertalálkozó, melynek résztvevői az ITC, textil ipar, agro ipar, logisztika, építőipar és az élelmiszeripari szektorok képviselői, klasztermenedzserei voltak. A több mint 50 klasztert felvonultató rendezvény tárgyalópartnerei pályázat alapján kerültek kiválasztásra, melynek egyik nyertese épp a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter lett.

A klasztertalálkozó célja a közös együttműködési területek, piaci fókuszok meghatározása, szektoron belüli és szektorok közötti kooperációk előkészítése.

 

 Több DDGK tagunk is aktív üzleti kapcsolatokkal bír Ukrajnában, ám másoknak is potenciális célpiaca a több mint 45 millió lakosú ország, melynek fejlődő gépipara egyre több lehetőséget rejt.

 

A DDGK általános képviselete mellett külön figyelmet kapott a SAMPO Kft., Seres Kft, Hidrot Kft., Klimatrio Kft. termékei, melyek az ukrán piacon érdeklődést keltettek, további egyeztetésekre kerül sor a cégek között.

 

A megújuló energia iparágban a Lakics Kft. háztartási méretű szélerőműve, valamint a Kontakt-Elektro Kft. tüzelőanyagcellás fejlesztése is az érdeklődés középpontjába került több ukrán klaszternél és cégnél.

 

A francia autóipari klaszterrel (ARIA NORMANDY) a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter Stratégiai Együttműködési Megállapodást kötött, valamint a cseh autóipari klaszterrel (Moravian Silesian Automotive Cluster) pedig jelenleg egyeztetések folynak az együttműködés lehetőségeiről, módjairól, azaz a stratégiai megállapodás tartalmáról.