Üdvözöljük a

Stuttgarti klasztertalálkozó | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Stuttgarti klasztertalálkozó

Szerző: Szabó Berta | 2017. szeptember 1.

2017. szeptember 21-én Stuttgartban rendezik meg az 5. Nemzetközi Klaszter találkozót, melyen a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) is részt vesz.

A rendezvényen mintegy 210 fő vesz részt, 150 klaszter vagy hálózatszervezet 26 országból (úgymint pl. Németország, Ausztria, Lengyelország, Spanyolország, Horvátország, Szerbia.)  Az iparágakat és témaköröket tekintve energia, feldolgozó ipar, kreatív ipar, turizmus, egészség ipar, ITC, környezetipar, élelmiszeripar közül válogathatnak a résztvevők. A tavalyi rendezvény számokban, 150 klaszter, 30 ország, 490 tárgyalás, 30 új létrejött közös projekt.

 

A klaszterek céljai az üzletember találkozón természetesen a nemzetközi megjelenés, az internalizáció, együtt működések keresése a szakképzésben és az üzletfejlesztésben a hatékonyság és a versenyképesség növelése érdekében. A sikeres kooperáció eredménye lehet a klasztertagok közötti új termékek fejlesztése, technológia transzfer, közös pályázatok, projektek, de már az is eredményként definiálható, ha olyan élő kommunikáció, információ és tapasztalat megosztás jön létre a klaszterek között, mely mindkét fél számára előnyös és hasznos, és mint tudjuk az információ „hatalom”.    

 

A rendezvényen részt vesz további hat magyar klaszter, valamint az esemény társszervezője az Enterprise Europe Network is.

 

Bővebb info : ITT .

 

Sikeres tárgyalásokat és együttműködéseket kívánunk!