Üdvözöljük a

Tanműhelyavatóval egybekötött DDGK Benchmarking ülés a Lakics Gépgyártó Kft.-nél | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tanműhelyavatóval egybekötött DDGK Benchmarking ülés a Lakics Gépgyártó Kft.-nél

Szerző: Szabó Berta | 2017. április 3.

2017. március 30-án a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) tanműhely avatóval egybekötött Benchmarking ülést tartott a Lakics Gépgyártó Kft-nél Komlón.

A kaposvári és a komlói telephellyel is rendelkező Lakics Kft. komplex hegesztett szerkezetek gyártásával és megmunkálásával, valamint elsősorban erőműi felhasználásra kerülő, többségében szélerőművek építéséhez szükséges motor- és generátorházak gyártásával, továbbá az ezekhez szükséges egyéb acél szerkezetű részegységek gyártásával foglalkozik.

 

A Benchmarking ülés első részét képező üzemlátogatás során a klasztertagok megtudhatták, hogy a Lakics Kft. a termékeit és gyártástechnológiáját is folyamatosan fejleszti, melyhez egy magas szintű képzés- és szervezetfejlesztési tevékenység is párosul. A kiváló minőségű termékek megkövetelik a kellő szaktudást, így a szükséges szakembergárdát kinevelő magas színvonalú tanulóképzést is, melynek érdekében a Lakics Kft. új tanműhelyt hozott létre. Itt a hegesztő, a forgácsoló és épületgépész tanulók sajátíthatják el választott szakmájuk alapjait, majd fortélyait.

 

A tanulóképzés során az elméleti tudás megerősítése mellett kiemelt figyelmet fordítanak aműszaki rajz olvasási készség fejlesztésére is. A tanulók a cégnél töltött első években munkadarabokat, lépcsőket, raklapokat készítenek főként, azonban a második üzemi évtől már a tényleges termelésben is részt vesznek. A tanulók mintegy 10%-30 %-a marad a képzés végeztével a cégnél.

 

A Benchmarking ülés második részében a klaszter tagvállalatok képviselői az elmúlt időszak tapasztalatait, információit osztották meg egymással, valamint a DDGK folyó projektjeit egyeztették. Ezek voltak: a DDGK Ösztöndíj alapítása, a Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumban tartott tájékoztató Fórum, a PTE Állásbörze eredményessége, a közös beszerzés és új üzletfejlesztési lehetőségek, beadott pályázatok. A Klasztertagok tájékoztatást kaptak közelgő kamarai rendezvényekről – HR konferencia, ukrán munkaerő piaci konferencia, KKV Akadémia –, valamint az Acél 235 Kereskedelmi Kft. és az Uni Color Kft. bemutatkozó előadásait is meghallgathatták.