Üdvözöljük a

Új DDGK Klasztertagunk a SOMAPAK Kft. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új DDGK Klasztertagunk a SOMAPAK Kft.

Szerző: Szabó Berta | 2018. március 19.

A DDGK a februári taggyűlésén szavazott bizalmat új tagjának, a pécsi SOMAPAK Kft. –nek. A cég számos klasztertaggal jelenleg is üzleti kapcsolatokat ápol, azonban a klaszterhez való csatlakozásukkal intenzívebb együttműködést tervez a klaszterben folyó projektekben, pl. üzletfejlesztés, közös beszerzés, képzésfejlesztés területén is.

A SOMAPAK Csomagolástechnikai Gépgyártó Kft. 1986-ban alakult olasz-magyar vegyesvállalatként, elsősorban csomagolástechnikai gépek gyártására szakosodva. 1995 őszén a külföldi tulajdon kivásárlásával teljesen magyar, családi tulajdonú vállalat lett. A cég profilja évről-évre bővült a piaci igényeknek megfelelően, jelentős beruházások által a vállalat tevékenységi köre újabb ágazatokkal gyarapodott.

 

A mintegy 40 alkalmazottal dolgozó cég gépei, berendezései a világ számos országában üzemelnek, mind hazánkban, mind Európában és a tengerentúlon egyaránt. Gyártott termékeinek (pl. folyadék- ill. szilárd anyag töltő gépek, záró gépek, címkéző gépek, tasakoló-, zsákoló- és adagológépek, komplett kiszerelő technológiai sorok, felhordók, szállítópályák, acél- és alumínium szerkezetek, keverőgépek) alkalmazási területei igen szerteágazóak, jellemzően az élelmiszeripar, vegyipar, gyógyszeripar, autóipar, elektronikai ipar, építőipar területén kerülnek alkalmazásra.

 

A csomagolástechnikai- és egyedi gépgyártás mellett jelentős kapacitással rendelkezik a CNC gyártástechnológia terén, ideértve többek között a CNC forgácsolást, CNC síklemez- és cső/zártszelvény lézervágást, CNC plazma- és lángvágást, lemezalakítást. Tevékenységük közé tartozik továbbá a különböző hegesztési technológiák és felületkikészítések alkalmazása is.

 

A cég elkötelezett a folyamatos fejlődés mellett, jelenleg két új, együtt csaknem 1700 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot épít, valamint két megmunkálóközpont beszerzését is tervezi.