Üdvözöljük a

Új üzemcsarnokot avattak a 35 éves KONTAKT-Elektro Kft.-nél | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új üzemcsarnokot avattak a 35 éves KONTAKT-Elektro Kft.-nél

Szerző: Kiss Tünde | 2017. szeptember 26.

Központi anyag- és áruraktárat, illetve a közeljövőben pályázati támogatással beszerezni kívánt 3D-s lézerközpontot alakítanak ki a pécsi KONTAKT-Elektro Kft. újonnan megépített 3. sz. üzemcsarnokában, amelyet a cég megalapításának 35. évfordulóján avattak fel szeptember 22-én.

A mára az egyik alapító, Hirth Ferenc és családja tulajdonában működő KONTAKT-Elektrot 1982-ben GMK formájában indította el hat vállalkozó kedvű, a villamos automatizálás és berendezésgyártás területén nagy tapasztalatot szerzett szakember. Az eltelt évek során a cég ismert hazai és nemzetközi iparvállalatok beszállítójává vált a villamos automatizálás, az elektro- és szenzortechnika különböző területein.

 

A folyamatos beruházások következtében a 70 főt foglalkoztató vállalkozás már 6 000 m2-nyi korszerű műhelyépületekben termel és végzi állandó jelleggel termék-, valamint technológiafejlesztéseit. A több mint 40 országba dolgozó, árbevételének 65-80%-át exportból szerző KONTAKT-Elektro tevékenységének stratégiai területe az ipari létesítmények és technológiai sorok villamos automatizálásához szükséges készülékek és berendezések tervezése, gyártása és helyszíni szerelése. A társaság jelentős referenciákat szerzett automatizált intralogisztikai rendszerek tervezése, gyártása és helyszíni üzembe helyezése terén.

 

A 35 éves jubileumi ünnepségen a tulajdonosok mellett Rákossy Balázs, az NGM államtitkára és Páva Zsolt, Pécs polgármestere avatta fel az új csarnokot. Dr. Síkfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pedig a baranyai üzleti közösség elismerését adta át a 35 éves KONTAKT-Elektro Kft. tulajdonosainak, a Hirth családnak.