Üdvözöljük a

Újratöltve – Magyar Környezettechnológiai Gyártó és Fejlesztő Klaszter | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Újratöltve – Magyar Környezettechnológiai Gyártó és Fejlesztő Klaszter

Szerző: Hamar László | 2015. január 21.

Az elmúlt év a feladatok tervezésével, a jogi környezet okozta változások kezelésével, a környezetipar előtt álló feladatok és kihívások értelmezésével telt a klasztertagok többségénél.

A klaszter egyetlen jelentős rendezvényt bonyolított le 2014-ben: megszervezte a Pécs Expo kiegészítő rendezvényeként azt a környezettechnológiai kiállítást és konferenciát, melyen a klasztertagok és egyéb meghívott szakmai partneren (26 kiállító) látták vendégül a több száz résztvevő látogatót. A magas színvonalú környezetipari témájú előadásokról a látogatók kiváló értékelést adtak. Lesz folytatás, várhatóan ebben az évben is  ismét megrendezésre kerül a kiállítás és szimpózium a klaszter szervezésében.

Január végén ülésezik a klaszter elnöksége dr. Kiss Tibor, a Biokom Nkft. igazgatójának vezetésével, ahol az éves munkaterv véglegesítése mellett döntenek a klaszter honlapjával és arculatával, az idei rendezvényekkel kapcsolatos kérdésekről is.

A klaszter menedzsment-feladatait a PBKIK látja el, a remények szerint a gépipari klaszterhez hasonlóan sikeres és jól működő együttműködés indulhat el ebben az évben.