Nemzetközi klaszterfejlesztési konferencia Budapesten

Szerző: Hamar László | 2014. október 30.

altPartnerszervezetünk, az Innoskart Akkreditált Innovációs Klaszter két napos rendezvényét ajánljuk az érdeklődő klaszterek figyelmébe, melyre november 11-12-én kerül sor "Ambient Assisted Living" és "Klaszterfejlesztés" témákban Budapesten, a Nemzeti Innovációs Hivatal támogatásával.

Az Innoskart Klaszter egy nemzetközi partnerség keretében dolgozik az „Aktív időskor” elnevezésű projekben. Az Európa számára egyre jelentősebb feladatot jelentő idősödő társadalom egyik kérdésére – a szép korúakat minél tovább saját környezetükben aktívan megtartani – próbáltak választ adni. Az eredményekről számol be a nemzetközi partnerség a záró konferencián.

 

A második nap „Klaszterfejlesztés” tematikus nap lesz, mivel a nemzetközi eredmények fenntartására az egyik leghatékonyabb eszköz a transznacionális vállalkozói együttműködések ösztönzése.

A rendezvény a „Bridging Regions in Europe” címet kapta, utalva Magyarország földrajzilag központi szerepére a Duna-régión belül, és a klaszterfejlesztésben elért eredményeire, mely kiemelkedő lehetőség számunkra a Kelet- és Nyugat európai klaszter együttműködések életre hívásában a Duna Stratégián belül.

Az Innoskart Klaszter Közép-Kelet-Európában elsőként rendelkezik az ESCA Silver Label minősítéssel.

 

A program elérhető itt.

Az eseményre regisztrálni 2014. november 7-ig lehet.

Helyszín: Nemzeti Innovációs Hivatal, Budapest, Andrássy u. 12.
Időpont: 2014. 11. 11. 09:00 - 2014. 11. 12. 14:30
Jelentkezés határideje: 2014. 11. 07. 00:00