Üdvözöljük a

Pályaorientációs Nyílt nap a Hauninál | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályaorientációs Nyílt nap a Hauninál

Szerző: Szabó Berta | 2018. szeptember 7.

A Hauni Hungaria Gépgyártó Kft minden évben ősszel megrendezi pályaorientációs Nyílt Napját, melynek helyszíne a cég telephelye: Pécs, Móra Ferenc utca 72. Idén szeptember 22-én tartják nyitva kapuikat.

A nyílt nap célja a gépipari szakmák bemutatása a pályaválasztás előtt álló diákoknak. Várják mindazokat a fiatalokat és szüleiket, akik az általános iskola 7. és 8. osztályos tanulói vagy középiskolások és az iskola befejezése után szakmát szeretnének tanulni.

Két év óta a Nyílt nap keretén belül kaphatnak információt a duális mérnökképzés iránt érdeklődő középiskolások is.

 

A Hauni Hungaria Gépgyártó Kft a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerve: PBKIK) tagja, így a Klaszter több vállalata is jelen van a rendezvényeken, akik mint gyakorlati képzőhelyek és potenciális munkaadók mutatkoznak be. A DDGK klaszter a régió meghatározó gépipari szereplője tagjainak több mint 90 milliárd Ft árbevételével és 4000 főt meghaladó alkalmazotti létszámával.

 

A klaszter gépipari vállalatai a 21. század technikai színvonalának megfelelő alkatrészeket és gépeket állítanak elő. Ez a munka komoly szaktudást igényel, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a szakember-utánpótlás biztosítására. Ennek érdekében a cégeknél több gépipari szakmában is lehetőség van gyakorlati képzésben való részvételre, melynek feltételeiről a munkatársak tájékoztatást nyújtanak a Nyílt nap során.

 

A program keretében az érdeklődők betekintést nyerhetnek a gyár működésébe, megismerkedhetnek a CNC forgácsoló, a lakatos, a hegesztő szakmákkal és kipróbálhatják ügyességüket a hi-tech megmunkáló gépeken. Szervezett gyárlátogatáson vehetnek részt, valamint beszélgethetnek munkatársakkal és a jelenleg is nálunk tanuló középiskolás diákokkal, az egyetemi hallgatóinkkal a szakma mindennapi kihívásairól. Megnézhetik a Hauni Hungaria tanműhelyét, ahol az iskolai elméleti oktatást kiegészítő gyakorlati oktatás folyik.

 

A program során megszerezhető értékes információkat az elméleti képzést biztosító iskolák és a munkaügyi szervezet képviselőinek beszámolói teszik teljessé.

 

A gépipari szakmák jelenleg hiányszakmák, így az iskola befejezése után az elhelyezkedési lehetőségek jók mindazok számára, akik nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai ismereteik megszerzésére illetve bővítésére. Tervezik egyénre szabott tanulói ösztöndíj programjukat is.

 

A pályaválasztás a fiatalok első jelentős döntése, amely meghatározza a jövőjüket. Ezért nagyon fontos, hogy olyan pályát válasszanak, ami valóban megfelel érdeklődésüknek és a szakmai kihívások mellett biztos megélhetést nyújt. Ehhez a fontos döntéshez kívánnak a szervezők segítséget nyújtani.

 

Programok:

  • HAUNI Hungaria Gépgyártó Kft. bemutatása
  • A Pécs-Baranya megyei Kereskedelmi és Iparkamara illetve a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter tagjainak bemutatkozó kiállítása
  • HAUNI Totó
  • Gyárlátogatás
  • Játékos logikai feladatok
  • Tanműhely látogatás
  • Egyszerű szakmai feladatok
  • Érdeklődési és ügyességi tesztek
  • Pályaorientációs tanácsadás

A programon való részvétel minden érdeklődő számára ingyenes. Szülőket és a HAUNI dolgozóit is szívesen köszöntik a látogatók között.

Időpont: 2018. 09. 22. 09:00 - 2018. 09. 22. 13:00