Üdvözöljük a

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Code Week legaktívabb iskolája lett a PSZC Komlói Szakkgimnáziuma

2018. február 27.

A PSZC Komlói Szakgimnáziuma Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma elnyerte a CODE WEEK LEGAKTÍVABB MAGYAR ISKOLÁJA DÍJAT, amely az elismerő cím mellett, 150.000 Ft oktatási eszköznyereménnyel, egy legorobot jutalomdíjjal is járt. A Programozás Hete rendezvénysorozat keretében kódolásé volt a főszerep 2017. október 7. és 22. között. A CODE WEEK rendezvénysorozat keretében, programozás tanórákat, és olyan délutáni programokat szerveztek, amivel a tanulókhoz, szülőkhöz is eljutott az EU Code Week üzenete: programozni hasznos és szórakoztató, programozni bárki megtanulhat és a programozás oktatásával a legjobb karrierlehetőségek nyílnak meg a diákok előtt.

A Rati épületének tervezője vehette át a Pro Architectura díjat

2017. november 21.

Önkéntes tagunk a RATI Kft. termelési, logisztikai és innovációs központját 2012. szeptemberében adták át. Tervezéséért és megvalósításáért vehetett át Pro Architectura díjat Prof. Dr. habil Kistelegdi István a Parlamentben rendezett ünnepségen, adta hírül a Komlói Újság Online.

Három téma a rendkívüli testületi ülésen

2017. június 15.

Az önkormányzat kistanácskozójában ült össze legutóbb a testület. Az asztalon a KASZT, útfelújítás és egy sportpálya építésének előterjesztése várta a döntést.

 

Ismét találkoztak a Hosszúhetényi Üzleti Klub tagjai

2017. május 15.

2017. május 5-én Hosszúhetényben újra találkoztak a Hosszúhetényi Üzleti Klub tagjai.

Közéleti Klub: minden földi jó (a komlói komposztról)

2017. március 10.

Igazi komlói különlegességet mutatott be a Komlói Városgazdálkodási Zrt. a legutóbbi Közéleti Klub vendégeinek. Majdhogy egyedülálló terméket, hiszen az országban mindössze három helyen gyártanak hasonlót. De mi is ez?

 

Látványos eredmények a komlói Közmunkaprogramban

2017. február 28.

Több mint ezer embernek adtak munkát a közfoglalkoztatási programok a tavalyi évben Komlón. Közülük többen ráadásul mostanra már versenypiaci munkahelyen vagy vállalkozóként dolgoznak.

 

Mögöttünk már az év első képviselő-testületi ülése – átmenetileg új alpolgármestere lesz Komlónak

2017. február 16.

Mindössze 14 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők az ülésen. Az egyik legérdekesebb, hogy újabb alpolgármesterrel bővült a városvezetés.

 

Ülésezett a Komlói elnökség

2016. november 18.

November 17-én tartotta soron következő ülését a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Komló Városi elnöksége

Munkahely teremtéssel indult az év Komlón

2018. február 6.

 Két Komlóra betelepülni kívánó cég támogatásáról szavazott idei első ülésén a város képviselő-testülete. Ennek is köszönhetően mintegy harminc ember állhat tavaszig munkába a városban. A hét éve tartó komlói munkahelyteremtési programban tavaly 8 cég 28 új állást hozott létre.

 

Új Brikettüzem és munkahely Mecsekjánosiban

2017. november 21.

Novemberben kezdi meg működését a Mecsekjánosiban létrehozott új brikettüzem, amely elsősorban exportra termel, de Komló városát is ellátja brikettel. Az új üzem várja szakképzett munkatársak – segédmunka, targoncavezető, könnyűgépkezelő, gépszerelő (gyártási hibák ellenőrzése és javítása), karbantartó, – jelentkezését, azonnali munkakezdéssel.

Szakmákat népszerűsít az egyhetes nyári tábor

2017. május 25.

MAGYARHERTELEND | Hátrányos helyzetű fiatalok számára szerveznek programokat.

A szociális otthon felújítása a terv

2017. március 16.
KOMLÓ | Homlokzatszigetelés, a nyílászárók és a tetőfedés cseréje, fűtéskorszerűsítés, és napelemes rendszer telepítése szerepel a fejlesztési elképzelések között

Bővítés és fejlesztés időseknek és a falu teljes közösségének

2017. február 28.

ALSÓMOCSOLÁD | A környék turizmusát is erősítő szolgáltatással és az idősek életkörülményeit nagyban javító funkciókkal bővül hamarosan Alsómocsoládon az idősek otthona.

Tanácskozott a Kamara Komlói elnöksége

2017. február 16.

Február 8-án tartotta soron következő ülését a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Komló Városi elnöksége

Ötvenen már dolgoznak a komlói büntetés-végrahajtási intézetben

2017. január 12.

Megkezdték a szükséges tanfolyamot és kiképzést a tervek szerint jövőre megnyíló komlói börtön első dolgozói. Az 53 fő már a büntetés-végrehajtás szerződött alkalmazottja, de továbbra is folyamatban van a toborzás. 

Új szolgáltatást indított a Kalatherm Kft.

2016. október 28.

Komlói kamarai tagunk a Kalatherm Kft. új szolgáltatást indított