Üdvözöljük a

17. alkalommal nyílt meg a Komlóért Expo | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

17. alkalommal nyílt meg a Komlóért Expo

Szerző: Lép Péter | 2015. szeptember 17.
Cimkék: Komló

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára nyitotta meg a 17. alkalommal megrendezett Komlóért Expo kiállítást és vásárt.

 

A Városi Sportközpontban lezajlott rendezvény megnyitóján Ferenczy Tamás, a házigazda Fair-Expo Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a látogatókat, aki elmondhatta, hogy a kiállítók szempontjából idén ismét fellendülő az érdeklődés az expo iránt, hiszen több mint 40 kiállító vesz részt a rendezvényen. Elhangzott az is, hogy az idei kiállítás különlegessége, hogy a testvérvárosok egy külön standdal várják a látogatókat.

A megnyitó ünnepségen Polics József polgármester leszögezte: az önkormányzat számára a fontosak azok a vállalkozók, akik az embereknek munkát tudnak adni. Ezért Komló városának az érdeke az, hogy ezeket a vállalkozókat helyzetbe hozza. Köszönetet mondott a kormányzatnak, hogy a komlói önkormányzat és a vállalkozók is kiemelt támogatásban részesültek az előző időszakban, aminek köszönhetően mutatóink nem romlottak.  A júliusi adatok szerint a 10,1%-os a munkanélküliség a korábbi 25-27%-hoz képest. Ennek ellenére sok még a tennivalónk, nagy a felelősségünk, hogy minden dolgozni akaró embert munkához juttassunk – tette hozzá a városvezető.

Szabó Zsolt államtitkár a hevesi bányászok üdvözletét adta át Komlónak, az ország leginkább a bányához kapcsolódó településének. Bizakodását fejezte ki, hogy ismét beindul a bányaművelés a térségben. Felhívta a figyelmet arra, hogy az országban két helyen, Komlón és a Heves megyei Selyp (Lőrinci) középiskolájában indult bányászképzés hazánkban.

Csodálatra méltónak nevezte, hogy együtt jelenik meg az expón a múlt és a jövő. A bányászat megünneplése jelenti a múltat, az expón kiállító vállalkozások a jövőt, mely munkahelyet és megélhetést teremtenek. Ezeknek a kis- és középvállalkozásoknak kíván segíteni a kormány az uniós pénzek lehívásához szükséges pályázatok kiírásával.

Az államtitkár zárásként felajánlotta a kormányzati segítséget azoknak a vállalkozóknak, akik pályázni szeretnének, fejleszteni akarnak, munkahelyet kívánnak teremteni.

“Az országban sok expo indult, de kevés maradt talpon, legyenek büszkék arra, hogy Komlón megőrizték ezt a hagyományt, ahogy a bányászati hagyományokat” – zárta gondolatait Szabó Zsolt államtitkár.

A megnyitó ünnepség befejezéseként Ferenczy Tamás elismeréseket nyújtott át a Komlóért Expo 17 éves fennállásához legtöbb segítséget nyújtó kiállítóknak.

A kiállítás új elemeként négy személy és egy szervezet vehetett át oklevelet az elmúlt időszak rendezvényeinek szervezése, illetve sportteljesítmény elismeréseként. Így Szinyákovics Béla kerékpáros, aki kézbesítette Komló város levelét a finnországi Mikulásnak, Deák Imre, a Komlói Polgárőr Egyesület vezetője a sikondai Országos Polgárőr Nap megszervezéséért, Fajcsi Ferenc rendező, a Komlói Amatőr Színházi Találkozó megszervezéséért, Lassan Zoltán (Pongó), magyarországi fitnessz Guiness-rekord eléréséért, illetve a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület a Komlói Kolbásztöltő Fesztivál megszervezéséért.

 

forrás: www.komloiujsag.hu